Szukaj
No całkiem fajny ślimaczek.
Murek tez nawet pasuje, w końcu nie musi zawsze być na roślince.
Tylko trochę psuje mi odbiór ta gałązka w LG, która odwraca uwagę od ślimaka...
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Heh, są gusta i guściki.
Generalnie nie tyle mi psuje widok sama obecność gałązki, co jej wygląd.
Jakaś taka... Styrana życiem.
Ale ślimaczek fajny i co najważniejsze ma ostre oczka.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Mam też wersję bez gałęzi i jak dla mnie nie fajnie to wygląda. To było robione manualnym szkiełkiem i z ostrością było różnie, ale na szczęście po wielu nie udanych próbach osiągnąłem taką GO, która mi odpowiadała
Cieszę się, że się podoba![]()
| D600 | D90 | N50mm f1.4D | N50mm f1.8D | N85mm f1.8D | Tamron 28-75mm f2.8 | Sigma 15-30mm f.3.5-4.5| Pentacon 50mm f1.8 | Helios 58mm f2 | Revuenon 135mm f2.8 | Nissin Di622 | YN-640II | pierścienie pośrednie i inne duperele.
Panowie, Wy pewnie mówicie o tej gałązce na pierwszym planie - a ja chciałbym z kolei zwrócić uwagę na tą drugą w tle. Generalnie obrazek fajny: ślimaczek idzie po przekątnej i wyciąga czułki w stronę tej gałązki. Trochę tylko odwraca uwagę ta jasna gałązka w nieostrościach (inny jasny punkt nad ślimaczkiem - w nieco mniejszym stopniu). Można też podejść do tego tak, że te jasnozielone "rozbłyski" w tle nadają jakiś rytm, są to takie "słupki milowe" na drodze tego ślimaka. Ale chyba popróbowałbym tu jednak narzędzia Burn/Dodge... gdybym umiał- i wybrał która wersja będzie lepsza. Kolorystycznie IMHO bardzo spójnie
![]()
Skontaktuj się z nami