Close

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 121

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sanderus Zobacz posta
    wyolbrzymiasz troche sprawe
    zaden legalnie dzialacy sklep nie podpisywalby na siebie wyroku za 150pln, to juz nie te czasy...

przypomne: www.dolce.pl -to sklep, ktorego szukasz! poczytaj komentarze

W dzisiejszych ludzie podpisują na siebie wyroki za mniejsze kwoty... uwierz, wiem co mówię- pracuje w branży finansowej i słyszę, tfu widzę takie rzeczy, że głowa boli...

Poza tym weź pod uwagę jedną istotną rzecz:

Koszt hurtowy flakonika oryginalnych perfum od producenta oscyluje w granicach kilkudziesięciu zł.
    Kosz "hurtowy" podróbki to od kilku do kilkunastu zł. Więc de facto sprzedając podróbę za 150 zł można zarobić soro więcej niż na oryginalnej buteleczce za 300zł. Dlaczego? Po pierwsze w przypadku oryginału marża wynosi ok 200% w porównaniu do podróbki gdzie marża mimo niższej kwoty końcowej może w oscylować w granicy 500% - 1000%.
    Po drugie łatwiej znaleźć klienta na podróbkę za 100 zł, niż na oryginał za 250.

W kazdym razie dzięki wszystkim za linki. Myślę że już znalazłem to czego szukałem
    D90, 18-105 VR + dodatki

http://stachers.flog.pl/pf/

Domyślnie

Ja bynajmniej nie znam legalnie dzialajacego sklepu, który zajmuje sie sprzedaza podrabianych perfum ani w ogole o takim nie slyszalem.
    Zdarzyło mi sie pare razy kupic turecka podrobe ale od indywidualnego sprzedawcy.

@marszull -nie ale chetnie bym tam sie przyjal na pol etatu, przynajmniej mialbym dojscia do nowosci i wiedzial "co jest piec"
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 19-05-2011 o 16:32 Powód: orto. ("zdazylo")

Domyślnie

Podepnę się pod temat, gdzie można taniej kupić nożyki gilette? Ceny w hipermarketach zabijają, a na allegro nie chcę. Można gdzieś kupić oryginalne taniej? Mach 3 albo 4.

Domyślnie

ale zgadzam się z Senderusem ja kupuję perfumy włąściwie za każdym razem z innego sklepu
    biorę pod uwagę cenę, korzystam z ceneo
    nigdy nie trafiłem podróbki
    oczywiście nie kupuję w sklepach które mają jedną albo dwie pozytywne opinie

Ps.
    Eagis polecam Ci jednoczęciówki Gilette (nie jednorazówki ) kupowane po sześć w opakowaniu
    jakość bardzo zbliżona a cena lepsza
    Ostatnio edytowane przez wonito ; 20-05-2011 o 09:36
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

A po czym rozpoznajecie podrobione perfumy?
    A tak przy okazji... od długiego czasu próbuję kupić dla żony buteleczkę Castelbajac. W Polsce nie mogę nigdzie znaleźć, nawet w necie ciężko. Wiem, że we Francji można go kupić w każdej perfumerii. Może ktoś słyszał o tych perfumach? Albo ktoś bywa we Francji i mógłby pomóc w tej sprawie?
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta
    A po czym rozpoznajecie podrobione perfumy?
    W moich Paco Rabanne XS hiszpański celnik sprawdzał numery seryjne. Musiał wiedzieć o co chodzi.

Domyślnie

Fałszywkę można łatwo rozpoznać po zapachu (pod warunkiem, że używasz danej marki od lat).
    Kiedyś też dałem się nabrać. Jak paczka przyszła patrzę na opakowanie ... nooo prawie jak oryginał.
    Miałem obok taki sam kupiony w Seforze. Ale jak odkręciłem korek to oda razu było wiadomo co jest co.
    Po prostu zapach tej podróbki był odrażający!!

Pozdr.
    Nikon System

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sanderus Zobacz posta
    Ja bynajmniej nie znam legalnie dzialajacego sklepu, który zajmuje sie sprzedaza podrabianych perfum ani w ogole o takim nie slyszalem.
    w latach osiemdziesiątych/dziewięćdziesiatych najwięcej podrabianych Levisów sprzedawał sklep firmowy na Alejach w warszawie - i sądzę, że i dziś też znajdzie sięspora ilość takich sklepów czy perfumerii mających na półkach towar z Turcji. Dobra podróba jest nie do rozpoznania jeśli nie ma obok oryginału... o ile to oryginał

Domyślnie

Teraz chyba jest coraz ciężej rozpoznać podróbki i na pewno jest to łatwiejsze jak ma sie również oryginał
    Ja miałem dawno temu znajomego który handlował perfumami z róznych żródeł
    czasem miał również podróbki i jeśli chodzi o elementy szklane to są bardzo podobne jak nie identyczne kształtem
    przy kolorowych opakowaniach zazwyczaj różnią się delikatnie odcieniem, jednak największe różnice są na elementach plastikowych, jesli jest tam jakiś odlew z plastiku z napisem lub wstawka z metalu/chromu zastąpiona jest elementem chromowanym ale plastikowym. Korki nie są zbyt dobrze dopasowane i czasem maja minimalne szczeliny co przy oryginale nigdy nie występuje. W samym zapachu są niuanse i bez oryginału bardzo ciężko jest to poznać lub bez dobrej znajomości perfumy. Jeszcze jeżeli perfuma posiada takie małe najczęściej okrągłe naklejki od spodu podróbki często ich już nie mają.
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

oryginalny flakon nie ma pecherzykow powietrza w szkle.
    out of the body
    OM10+S28-70

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów