Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Domyślnie CF -> DVD ktos uzywal?

czy ktos z Was uzywal moze czegos takiego?

ew. mial kontakt z podobna zabawka, umozliwiajaca wypalenie plytki bezposrednio z karty?
    jestem zainteresowany kupnem tego, ale chcialbym uslyszec jakies komentarze (szczegolnie odnosnie awaryjnosci, oraz wspolpracy z databankiem bez uzycia kompa).

Art.
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

Używałem "stacjonarnej" wersji takiego urządzenia http://www.mkr.com.pl/index_efoto.html i w sumie sprawowało się OK, ale z perspektywy czasu wolę moje DigiMateIII ze 100GB dyskiem - szybciej, pewniej i bez problemów.

Domyślnie

wszystko pieknie, tylko majac ogromna ilosc danych a nie majac mozliwosci ich zgrania taka nakgrywarka jest dla mnie jedyna opcja. Latwiej nagrac kilka (nascie/set) plyt na biezaco gdy tylko jest dostep do napiecia i wyslac taka paczke z plytami do domu, niz zapelnic nawet kilka dyskow 100GB i sie pozniej martwic do dalej. nie wyobrazam sobie siedzenia w kafejce i zgrywania danych na plyty z powiedzmy 4x120Gb.

i jeszcze jedno:
    co masz na mysli mowiac ze bez problemow? chodzi Ci tylko o to wygode czy cos wiecej?

czy slyszales moze o bardziej przenosnej wersji tego sprzetu? ten co podalem to min 400$, tu 400zl..

dzieki za info
    Art.
    Ostatnio edytowane przez ArtX ; 29-01-2007 o 01:38
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

ile ty robisz zdjęć dziennie? Piszesz o 4x120 GB w jakim okresie? mając D70?
    ja robię jednego dnia do 8 GB zdjęć, a mam pliki wiele większe - nef z d200.
    W takiej sytuacji w 15 dni zapełni się dysk 120 GB w Digimate (czy podobnym wynalazku). A potem już jestem w cywilizowanym miejscu gdzie sie to da zgrać.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    A potem już jestem w cywilizowanym miejscu gdzie sie to da zgrać.
    ..wiec jestes w tej dobrej sytuacji.
    ja sie wybieram na wyprawe na jakies 2 lata i raczej nie bede mial takiej mozliwosci, a jezeli bede mial to ciezko przewidziec kiedy gdzie i jaka odsylam do moje postu w tym watku celem wyjasnien

Art.

Domyślnie

Dokładnie, Jacku. Nie bardzo rozumiem intencje. Jeśli potrzebuje zgrywać potężne ilości danych to już widzę palety płyt DVD w podręcznym bagażu :P A żywotność akumulatorów... dziwne

Domyślnie

plyty latwo kupic, a paczke z plytami mozna wyslac. jesli chodzi o accu to naladuje je wszedzie tam gdzie jest prad, a jest nawet w daleko posunietych na polnoc wioskach w Nepalu, wiec nie jest to az takim problemem. natomiast komp to juz gorzej, tym bardziej ze cos z tymi danymi musze zrobic pozniej.

Domyślnie

ArtX - a przemyślałeś kwestie wysyłki płyt? Przecież kraje, do których się wybierasz nie mają nawet porządnej poczty. Materiały, które Ci zginą będą nie do odzyskania! Może alternatywa to Panasonic Toughbook
    + duży dysk twardy? Albo nawet Digimate + HDD120GB + śrobokręt i jeszcze ze 3 dyski? To i tak zajmie mniej miejsca niż te wszystkie płyty i nagrywarka.

Domyślnie

caly czas mysle. i tak jak pisalem, w planie mam databank + ok 3-4 dyski 120GB, ale to ciagle malo (to beda jakies 2 lata! D200 i nefy? haha, rzeznia ) zapchaja sie szybko i co ja wtedy zrobie? musze miec mozliwosc tymczasowego wyczarowania miejsca na foty. a bedziemy przejezdzac przez rozne kraje, bogatsze i biedniejsze. pozostaje wysylac z tych bogatszych i liczyc na to, ze przesylka nie zaginie. z tego co wiem, nie jest az tak zle Co wiecej moge zrobic? jestem na prawde otwarty na wszelkie sugestie i Wasza pomoc w tej sprawie.

Art.

Domyślnie

Moja skromna rada - daruj sobie nefy, to rozwiąże w dużym stopniu Twój problem. Nie wyobrażam sobie 2 lat fotografowania w nefach. Poza tym kolejne 2 lata spędzisz na ich obróbce - to jeśli jesteś w miarę szybki, a jeśli jesteś perfekcjonistą, to jak skończysz obróbkę niektóre z tych krajów przestaną istnieć

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów