Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Domyślnie NX2 wywalanka przy Size/Resolution

Witam,

Chciałbym zapytać użyszkodników NX2 czy mają ten sam problem.

1. Otwieram plik TIFF w NX2
    2. Chcę zmienić wartości poleceniem Size/Resolution
    3. NX2 przestaje działać i sygnalizuje mi problem , który Windows postara się rozwiązać

Przy NEF czy jpg problem nie istnieje.

Co ciekawe: jeżeli klikam na zdjęcie dwukrotnie zapisane jako NEF lub jpg otwiera mi z automatu NX2 i mogę działać
    Przy TIFF w tej samej sytuacji wywala się jak wyżej.

Znacie temat? Jakaś rada? Bo cholera mnie powoli bierze.

Domyślnie

A czy może ktoś otworzyć u siebie TIFFa w NX2 i spróbować polecenia Size/Resolution ?

Byłbym wdzięczny.

Domyślnie

U mnie na win7_64 w/w problem nie wystepuje.
    D300/ N70-300VR, T17-50/2.8, SB800
    C5D/ 17-40/4L, C85/1.8, 430EXII

Domyślnie

Dzięki byTOMall

Mam Win7 32 Pro, ale to chyba nie wina Windy

Mam dużo zeskanowanych analogów zapisanych w TIFF i wkurzam się, że nie mogę wykonać prostej czynności, bo program sygnalizuje mi jakiś wyjątek aplikacji i po prost przestaje działać. Ech ...

Domyślnie

obrabiam w NX2 skany zapisane w tiffie (16 bitowym) i nie mam problemow (NX 2.2.7)

pzdr.
    A.

Domyślnie

To co radzicie?

Przeinstalować NX2? Nie za bardzo mam chęci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    Przeinstalować NX2? Nie za bardzo mam chęci
    A jakich wielkich checi do tego trzeba? Rozumiem, gdyby nie chcialo Ci sie przeinstalowywac Windowsa i od nowa wszystkich aplikacji, ale jeden i do tego tak niewielki program?
    Obawiam sie, ze rozwiazania swojego problemu mozesz nie znalezc. Malo tego -- reinstalacja tez moze nie pomoc. To program nieprzewidywalny pod wzgledem wystepujacych bledow. Co prawda jesli trafi sie z systemem i jego skladnikami czy konfiguracja komputera, to naprawde potrafi sie odwdzieczyc, jednak w przeciwnym wypadku to droga przez meke. Sam go uzywam i na szczescie ostatnimi czasy zadnych wiekszych problemow nie mam.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Marcinie, dzięki.

Reinstalacja nie przyniosła efektów. Dalej to samo

Zastanawia mnie dlaczego pojawia się komunikat, że to windows poszuka rozwiązania. To norma, czy może jednak wina leży po stronie windy?
    Ostatnio edytowane przez Szuwar ; 05-05-2011 o 22:13

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    Zastanawia mnie dlaczego pojawia się komunikat, że to windows poszuka rozwiązania. To norma, czy może jednak wina leży po stronie windy?
    Raczej norma. Tym bardziej, ze NX oparty jest na .net.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

No cóż ... jeżeli jakimś cudem sobie poradzę to napiszę.
    Choć jeżeli Ty Marcinie nie masz pomysłu to tu na forum chyba nikt nie będzie miał.

Dzięki wszystkim.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów