Szukaj
te zaniedbane zęby są dramatyczne, nie wiem jak możesz pokazywać publicznie takie paskudne zdjęcie. Zero kadru, zero pomysłu na retusz. Takim zdjęciem to jedynie odstraszasz ludzi. "Modelka" albo może lepiej napiszę "osoba pozująca" też bez pomyślunku, że zgodziła się na takie coś.
jednym słowem: dra-mat
D800, N14-24f2.8, N24-70f2.8 SB-900
Często piszę w takich wypadkach że mogło być gorzej, ale tu nie jestem tego pewien.
No może mogło być nieostre, a jest.
Zaleta wątku i fotki jest to że można pokazywać to początkującym jak NIE robić portretów.
Ale każdy kiedyś zaczynał, więc nie ma się co pastwić.
Na pocieszenie pani najgorszą fotkę w życiu ma juz za sobą, teraz może być już tylko lepiej.
Oby.![]()
Szary, cichy człowiek.
...o matko!
na drugim - piękny plastik zrobiłeś Pani ... a jakie oczęte przeostrzone.....
U born unique don't die as a copy...
Niestety portret to to może jakiś i jest, ale kwestia wykonania pozostawia wiele do życzenia. Pierwsze fatalne, bałagan na głowie, mina straszna, a i szare plamy na zębach modelki też nie za bardzo mi leżąDwójka to samo bałagan na głowie, zdjęcie - normalny pstryk. A oczy jak oczy nic szczególnego w nich nie widzę. Dużooo obserwacji na forum, jeszcze więcej czytania z zakresu obsługi photoshopa, bo samo wygładzenie twarzy modelki nie robi ze zdjęcia super portretu. Generalnie na nie.
Jedynka woła o pomstę do nieba. Na dwójce za dużo plastiku i fotograficznego niechlujstwa a za mało pomyślunku.
1. zdjęcie wstawiłeś za duże, źle się ogląda jak trzeba je przewijać
2. kadr jest za ciasny
3. tło niestety trochę rozprasza, poszukaj bardziej jednolitego lub takiego które pokazuje jakieś ciekawe miejsce (oczywiście rozmyte tło)
4. osobiście poprosiłbym modelkę, żeby do zdjęcia zdjęła tą kurtkę i poprawiła nieco fryzurę
Pozdrawiam
Skontaktuj się z nami