Agnieszka portretowo po małej przeróbce do B&W.
P.s wiem że trochę za jasno z prawej strony twarzy modelki.
Szukaj
Agnieszka portretowo po małej przeróbce do B&W.
P.s wiem że trochę za jasno z prawej strony twarzy modelki.
Ostatnio edytowane przez deny87 ; 30-04-2011 o 17:05
Czy mnie się wydaje, czy lekkie przerysowanie jest? Jakiego szkła użyłeś?
Brak ostrości na lewym oku, choć zdjęcie wydaje się być robione aufass. Wlaściwie ostrośc widzę tylko ne prawym oku modelki, nigdzie indziej co jest dla mnie megadziwne. W środkowej części twarzy nie tylko za jasno, co wręcz przejarane zdrowoKadr też niespecjalnie mi leży. Jak już ciasno to przyciąłbym tę grzywkę nieco, a tak to wyglada jak ni przypiął ni przyłatał
I konwersja do BW jakaś taka szara, co się stało z kontrastem?
http://facebook.com/fotomagik
D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół
Użyłem do tego szkła 50mm 1.8. Z ostrością wiem że były problemy bo mi puszka świrowała i zdjęcie było robione jeszcze przed serwisem nikona. Przy ostrzeniu raz miałem FF a raz BF po prostu losowo i nie była to wina szkła. Z przepałem to wiem bo pisałem tylko jeszcze nie potrafię usunąć w ps dobrze przepału i jeśli chodzi o konwersje do b&w to to samo. Może masz gdzieś namiar na jakieś fajne tutki dotyczące obróbki zdjęć?
Na prawdę, dziwne że to 50, widać ewidentne przerysowanie??
Pzdr, Andrzej
Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .
Zdjęcie w studio cykane na przysłonie f2.8 50mm
1 faktycznie jakaś dziwna i ostrość gdzieś poleciała. 3 jak na studyjne dla mnie tez mało ostra. Radziłbym się mocniej przyjrzeć szkiełku no chyba, że mnie monitor kłamie![]()
Zastanawiam się dlaczego mając do dyspozycji studio, dużo światła i jednolite tło robiłeś zdjęcia na przysłonie 2.8? Myślę, że z mniejszym otworem łatwiej byłoby Ci uzyskać bardziej ostre efekty.
Jeśli chodzi o szkiełko to już od jakiegoś czasu nie dawało mi spokoju te ostrzenie na tej 50 i postanowiłem zrobić mikroregulacje w body i jednak musiałem podnieść na skali +20 dla tej stalki ale teraz już ostrzy ładnie na przysłonie f1.8 w górę, działa jak żyleta. A z tą przysłoną f2.8 to tak próbowaliśmy ze znajomym i akurat natrafiło się na te zdjęcie mam też inne na innych przysłonach.
Skontaktuj się z nami