Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: pentax me super

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    Moglbys rozwinac te mysl? Zastanawia mnie tez dlaczego wlasnie Nikon? Czy inna firma np. Canon lub Sony jest w stanie zrobic taki korpus i czy w obecnych czasach jest to w ogole mozliwe? Przypominam, ze nie rozmawiamy o topowych puszkach firm takich jak Leica czy Hasselblad, tylko o klasie sprzetu jaka reprezentowal me super.
    Tetenalu wspomniał o Nikonie, bo to forum Nikona. Skoro zadałeś takie pytanie, to domyślam się, że jesteś dzieckiem cyfry. Nie, w chwili obecnej NIKT nie jest w stanie zrobić takiego korpusu, nawet Pentax. I nie chodzi tu o technologiczne rozwiązania. Aby to zrozumieć, musiałbyś wystrzelać kilka filmów.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu Zobacz posta
    Skoro zadałeś takie pytanie, to domyślam się, że jesteś dzieckiem cyfry.
    Nawet nie wiesz jak sie mylisz, mialem juz kilka puszek pentaxa od Spotmaticow wszelkiego rodzaju do K10D. Dziwia mnie jedynie takie stwierdzenia o jakichs mentalnych i uduchowionych pentaxach, osobiscie wolalem Nikona FM2n.

Domyślnie

Michu już częściowo napisał...Ja doprecyzuję tylko że mając doczynienia z różnymi korpusami różnych firm widzę tendencję taką, że podstawowe firmy "pro" tłukły mocne i duże korpusy, nawet te amatorskie były większe od produktów pentaxa i olego. Czasem jest to kilka/kilkanaście milimetrów ale to robi duże różnice.
    Dzisiaj technologicznie żadna chyba firma nie zrobi czegoś takiego jak seria OM czy ME

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów