Close

Strona 21 z 36 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 354

Wątek: Blad softu?

Domyślnie

Hmm czyli to by potwierdzało moje obserwacje - firmowy aparat wyślemy do Nikona, pewnikiem z miesiąc będą go trzymali
    ale o co chodzi?

Oszczędny w słowach Awatar Boomerang
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

A tak z innej beczki, szacun dla Zbyszka za artykuł w Foto-Video o weselach.

Dzięki
    DX

Domyślnie

Może więc odpalmy nowy wątek z numerami nikusiów. Każdy kto ma kłopot niech umieści seriall aparatu (ci co nie mają też mogą dawać) - może dojdziemy do konretnych wniosków? Jeśli faktycznie okaze się że to taka partia to niektórzy mają szansę na wymianę lub naprawę aparatu...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Dzisiaj ponownie wgrałem nowy soft - zrobiłem kilkanaście zdjeć w warunkach zbliżonych do rzeczywistego fotografowania - i wszystko 100% ostre tam gdzie należy. Obiektyw sigma 24-70. Kita nie zakładałem na razie - za dużo zmiennych w tym coraz bardziej skomplikowanycm równaniu. Na razie zostawię, ale przed ważniejszymi zdjęciami będę chyba wgrywał stary.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Witam

Wgrałem nowy, poczytałem Wasze opinie i przed pokazem wgrałem z powrotem stary. Lepiej losu nie kusić.

Przed chwilą ustawiłem statyw i na 4 obiektywach zrobiłem test

Obiektywy to:
    1. 18-70
    2. 28-75/2,8 Tamron
    3. 50/1,8 Nikon
    4. 70-200/2,8 Sigma

Wszystkie forki na maksymalnej możliwej dziurze (chyba mam jedno na 3,5 a nie 2,8 w tamronie - ale to chyba nie problem).

Jedyną różnicę w ostrzeniu zauważyłem na 200 mm na Sigmie na niekorzyść nowego softu, ale to chyba przypadek bo trochę przesunąłem statyw na tym zdjęciu, więc i minimalnie przesunął się punk ostrzenia.

Co do szybkości to na 50 i Tamronie wyraźnie szybsze ustwianie - może to odczucie, ale wyraźnie mocniejsze jest szarpnięcie jak rusza obiektyw na ustawienie ostrości.

Na razie zostaję przy nowym sofcie - jutro fotki w plenerze więc zobaczę jakie tam będę miał efekty.

Aha: puszka kupiona w USA początek kwietnia 2004, regulowany w styczniu BF, nie czekałem na zniknięcie napisu done (to ostatnie na bank nie może mieć wpływu na jakość upgradu - zależy od czasu jaki jest ustawiony na wyłączenie monitorka).

Pozdrawiam

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Domyślnie

nie chodzi o znikniecie done, ale o znikniecie napisu z gornego wyswietlacza....

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

dzisiaj na kicie wykonałem mały test na puszce z piwem na 18mm dziurce 5.6 i odległości 40 cm cały czas pokazywał odległość prawidłowo . Zdjęcia też wyszły ostre
    Prawdziwy test wykonam w plenerze (las, bunkry) w tedy podzielę się zs wami spostrzeżeniami
    Nikon D70, Nikkor AF-S 18-70 ED DX, Tamron 70-300 LD Macro, 50mm 1.8 Kingston 256mb i 1gb, SB800

Domyślnie

Wczoraj prawie caly dzien fotografowalem (jakies 400 zdjec) z nowym softem. Wiekszosc zdjec w studiu ale tez plener. Obiektywy: nikkory 24, 35, 50, 85 i sigma 180. Wnioski wszystko dziala tak jak powinno (jakies 2 % nieostrych zdjec ale jestem prawie pewien ze z mojej winy) nie widze u siebie zadnego wplywu nowego softu na nieostrosc zdjec. Nie sprawdzalem z kitem bo go nie mam.
    Pozdrawiam Karol

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez icemaster
    nie chodzi o znikniecie done, ale o znikniecie napisu z gornego wyswietlacza....
    Nie ma to zadnego znaczenia. Czas znikniecia napisu z gornego wyswietlacza = czas wygaszenia LCD i nic wiecej.

Domyślnie

nieprawda, tylny lcd (z napisem DONE) juz dawno zgasl, a napis na gornym nadal sie swieci, czekam jeszcze troche czasu i napis na gornym zmienia sie w normalny wyglad gornego lcd z parametrami ...... wtedy wylaczam aparat...

Strona 21 z 36 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów