Moja pierwsza szklana fota.., moze byc ?
Szukaj
Moja pierwsza szklana fota.., moze byc ?
FX
nie znam sie zdjeciach szkla ale swiatlo jest chyba bardzo dobre tylko podloze pomiete co nie wyglada fajnie noi ten kadr ! Dlaczego kieliszek uciety ? albo po co on tam wlasciwie jest ? Jak na pierwsza fotke okej![]()
TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
Pozdrawiam Piotrek
Zgadzam się z przedmówcą - trochę nie pasuje mi pomięte tło. Rzeczywiście mógłbyś dać troche wiecej tego kieliszka z lewej. Ale oprócz tego to jest OK.
plan calkowicie testowy,najwazniejsze dla mnie bylo by wykorzystac swiatlo odbite,dlatego pominalem estetyczne walory i dzialania,takie jak prasowanie przescieradla na ktorym stoja przedmiotyjako ze skrzywdzilem kieliszek obcinajac go w polowie, zamieszczam go w pelnej okazalosci.. lekko zaczerwienione - wiem.
FX
Wg. mnie 2 jest ok ale... pozwolilem sobie na kilka malych zmiantak na szybko wiec pozostay jakies przebarwienia, tak tylko chialem sprawdzic co mozna z tego zrobic.
[QUOTE=Mosquito;203850]Wg. mnie 2 jest ok ale... pozwolilem sobie na kilka malych zmiantak na szybko wiec pozostay jakies przebarwienia, tak tylko chialem sprawdzic co mozna z tego zrobic.
dzieki. w pracy mam tylko paint'a wiec nie poprawialem tonacji![]()
FX
tonacji nie poprawiaj bo zdjęcia w Twojej wersji są jak plakaty do "Ćmy barowej"
są jak z czasów prohibicji
albo mówiąc wprost; mają duszę
a po poprawkach masz idealną fotografię katalogową
i jedna i druga jest dobra
i jedną i drugą możesz sprzedać w zależności od zapotrzebowania klienta
ale ja wolę oglądać tę z duszą![]()
od czego odbijales po bokach swiatlo ?
TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
Pozdrawiam Piotrek
plan wyglada mnie wiecej tak:
to miedzy czym znajduje sie kieliszek,to dwa pudelka o czerwonych sciankach,dlatego na zdjeciu z lieliszkiem jest taka czerwona tonacja. tam gdzie szklaneczka+ kieliszek,czerwone pudelka byly juz oklejone bialymi kartkami.
swiatlo z lampek pada glownie na przescieradlo.. no wlasnie,moze ktos ma pomysl jak jeszcze poprawic oswietlenie ?
na pewno przescieradlo nie jest najlepszym odbijaczem swiatla,wiec chyba lepiej biale kartki.
FX
Skontaktuj się z nami