Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Szklo

Domyślnie Szklo

Moja pierwsza szklana fota.., moze byc ?
    FX

Domyślnie

nie znam sie zdjeciach szkla ale swiatlo jest chyba bardzo dobre tylko podloze pomiete co nie wyglada fajnie noi ten kadr ! Dlaczego kieliszek uciety ? albo po co on tam wlasciwie jest ? Jak na pierwsza fotke okej
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

Zgadzam się z przedmówcą - trochę nie pasuje mi pomięte tło. Rzeczywiście mógłbyś dać troche wiecej tego kieliszka z lewej. Ale oprócz tego to jest OK.

Domyślnie

plan calkowicie testowy,najwazniejsze dla mnie bylo by wykorzystac swiatlo odbite,dlatego pominalem estetyczne walory i dzialania,takie jak prasowanie przescieradla na ktorym stoja przedmioty jako ze skrzywdzilem kieliszek obcinajac go w polowie, zamieszczam go w pelnej okazalosci.. lekko zaczerwienione - wiem.
    FX

Domyślnie

Wg. mnie 2 jest ok ale... pozwolilem sobie na kilka malych zmian tak na szybko wiec pozostay jakies przebarwienia, tak tylko chialem sprawdzic co mozna z tego zrobic.

Domyślnie

Chciałem opisać jak ja bym to widział ale dokładnie zrobił to Mosquito, zbyt szaro-bure kolorki a tak to nawet pomięte tło na podłożu pasuje (no z tyłu to już nie )
    Pozdrawiam Tomasz
    D-7000, D-80, F-601m, N18-105dx VR, N18-70dx, N70-300VR, SB-800, kilka sowieckich słoików

Domyślnie

[QUOTE=Mosquito;203850]Wg. mnie 2 jest ok ale... pozwolilem sobie na kilka malych zmian tak na szybko wiec pozostay jakies przebarwienia, tak tylko chialem sprawdzic co mozna z tego zrobic.

dzieki. w pracy mam tylko paint'a wiec nie poprawialem tonacji
    FX

Domyślnie

tonacji nie poprawiaj bo zdjęcia w Twojej wersji są jak plakaty do "Ćmy barowej"
    są jak z czasów prohibicji
    albo mówiąc wprost; mają duszę
    a po poprawkach masz idealną fotografię katalogową

i jedna i druga jest dobra
    i jedną i drugą możesz sprzedać w zależności od zapotrzebowania klienta
    ale ja wolę oglądać tę z duszą

Domyślnie

od czego odbijales po bokach swiatlo ?
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

plan wyglada mnie wiecej tak:

to miedzy czym znajduje sie kieliszek,to dwa pudelka o czerwonych sciankach,dlatego na zdjeciu z lieliszkiem jest taka czerwona tonacja. tam gdzie szklaneczka+ kieliszek,czerwone pudelka byly juz oklejone bialymi kartkami.
    swiatlo z lampek pada glownie na przescieradlo.. no wlasnie,moze ktos ma pomysl jak jeszcze poprawic oswietlenie ?
    na pewno przescieradlo nie jest najlepszym odbijaczem swiatla,wiec chyba lepiej biale kartki.
    FX

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów