Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Zamontować szkło z PRAKTICY BCA ELEKTRONIC do puszki D70s

Mam fajną, ekstra jasną 50’ do kliszy i chciałbym jej po używać na Nikodemie. Jak mogę to zrobić, gdzie zdobyć pierścień który mi to umożliwi? W linku zdjęcie tyłu Pentakona do Prakticy. Jeśli ktoś wie, to z góry dziękuje za info.

http://img442.imageshack.us/img442/7504/bca50mm3ck.jpg
    Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
    D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|

Może być z tym problem, bo bagnet typu B Prakticy nie jest zbyt popularny. Nie spotkałem się z takimi przejściówkami, ale też ich nie poszukiwałem. Może trochę pokombinować: wiem że były prześcia z obiektywów M42 na bagnet Prakticy, ale może były też odwrotne pierścienie (z obiektywów PB na M42), wtedy taki pierścień + pierścień z M42 na Nikona z soczewką. Tylko nie wiem czy warto tak walczyć dla jednego obiektywu. Prościej i taniej będzie kupić podobny obiektyw z mocowaniem M42 i przejściówkę z M42 na Nikona (z soczewką bo inaczej nie będzie nieskończoności).
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

Jeśli to jakiś Prakticar albo Pentacon to MZ szkoda zachodu. Lepiej jak poradził jacekmarysienka kupić jakiś obiektyw na m42 np Pancolar, Takumar ew. cos na p-six'a.

Domyślnie

NApisz to nich http://www.foto-akcesoria.com.pl/ind...i=produkt&nr=1 robia nawet nietypowe redukcje na zamówienie
    SB800 + ciężka torba ( oprócz talentu )

"lepiej milczeć, wtedy nawet głupca moga wziąć za mędrca"

Thumbs up

Dziękuję za porady. Napisałem, czekam, zobaczymy, jakie warunki mi zaproponują. A tak z twojej strony... Nie orientujesz się jakie oni mają ceny?
    Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
    D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|

Domyślnie

No hej ja też mam takowy obiektywik i też miłobyłoby go zarzucić.. na allegro nic nie ma...

Uprawnienia umieszczania postów