imageshack.us ...po co sobie zapychać serwer![]()
Szukaj
imageshack.us ...po co sobie zapychać serwer![]()
Pozdrawiam
Adamson
Zgadza się... Dlatego właśnie administracja wymaga od nas (i słusznie), abyśmy korzystali właśnie z takiego serwisu.
Tam rzadko coś pada...![]()
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Oczywiście imageshack.us jest pewnym rozwiązaniem, aczkolwiek nie do końca dla mnie wygodnym. Zdjęcia prezentowane na forum są także umieszczane przeze mnie na mojej stronie (odwołanie do tego samego pliku), więc duplikowanie ich mija się dla mnie z celem. Z tego powodu, nie odczuwam tego w kontekście zaśmiecania sobie serweraA zmiana hostingu jest w toku (darmowy jest dobry ale na krótką metę).
Pozdrawiam serdecznie
Marcin Zalewski
Nadleciał bombowiec, basowe brzęczenie lecącego owada przykuło moją uwagę. Jak na ... hmmm ... "żuka? - jestem pewien, że kolega Dariusz Kucharski mnie skoryguje, jeśli się pomyliłem" był bardzo duży. Do tego na dworze silny wiatr ale nic to. Skoczyłem po sprzęt i zaczęła się nierówna walka
27
28
29
30
Pozdrawiam serdecznie
Marcin Zalewski
Zastane + zdalnie (SB900 + YN-560 + softboxy DIY).
31
Pozdrawiam serdecznie
Marcin Zalewski
Zdjęcie zostało wykonane z myślą o zrobieniu karty z życzeniami ślubnymi dla moich przyjaciół (karta znajduje się w mojej galerii, gdyby ktoś miał chęć ją zobaczyć). Różyczka miała około 5,5 cm długości łącznie z łodyżką, szukałem dobrą godzinę w ogrodzie odpowiedniej. Zrobiłem ok. 25 zdjęć i po ostatecznej selekcji zostało to, które Wam prezentuję.
Światło zastane (lokalizacja w lekkim cieniu), delikatne doświetlone flashem. Tło naturalne. Sigma 150/2.8, f5.6, 1/250, ISO400, flash wbudowany z korektą -3.0EV.
32
Ostatnio edytowane przez tricky_finder ; 21-06-2011 o 21:10
Pozdrawiam serdecznie
Marcin Zalewski
Zdjęcie jak i kartka bardzo bardzo mi się podoba.
Fajne światełko naturalne i delikatne doświetlane, z kropelek bije moc.
Róża z kroplami jest przyjemna, a z serii z kruszczycą najbardziej podoba mi się nr 29![]()
Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.
W sumie niewiele. Chrząszcz to Cetonia aurata, czyli kruszczyca złotawka. Wg. części entomologów nadal w rodzinie żukowatych (Scarabaeidae) wg. innych, w kruszczycowatych (Cetoniidae). Generalnie nazwę żuk pozostawiłbym tym dużym, niebiesko-granatowym owadom z rodzaju Geotrupes
Róża faktycznie, pod względem światła i odwzorowania kolorów wygląda najlepiej... ale i tak jestem zwolennikiem owadów :> 28 i 26 są fajne.
Dzięki Darku, wiedziałem, że mogę na Ciebie liczyćOsobiście też wolę owady, ale czasem udaje się upolować ładny kwiat.
Pozdrawiam serdecznie
Marcin Zalewski
Skontaktuj się z nami