Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanZWrocławia Zobacz posta
    Wyobraziłem sobie, że jestem w środku, że jestem pasażerem. I po pierwszej próbie lądowania przede mną następna. PORAŻAJĄCE.
    Wolę podróże kolejami. Choćby Indyjskimi. A niech tam: nawet PKP.
    moja szwagierka rok temu leciala z Antalyi do Poznania, okolo godziny po wylocie z Turcji pilot powiedzial,
    ze musza zawrocic do Antalyi bo maja "niewielkie problemy techniczne". Zrzucili paliwo i wyladowali.
    Pozniej dowiedzieli sie ze piorunek uderzyl w samolot i uszkodzil jeden z silnikow.
    Linia lotnicza przenocowala ich w Turcji i na drugi dzien innym samolotem wrocili do PL.
    Przed wejsciem do samolotu rozdawali tabletki uspokajajace dla chetnych...
    Na zaglowkach siedzen w samolocie (Correndon Airlines) byly reklamy hoteli Titanic Resorts

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    moja szwagierka rok temu leciala z Antalyi do Poznania, okolo godziny po wylocie z Turcji pilot powiedzial,
    ze musza zawrocic do Antalyi bo maja "niewielkie problemy techniczne". Zrzucili paliwo i wyladowali.
    Pozniej dowiedzieli sie ze piorunek uderzyl w samolot i uszkodzil jeden z silnikow.
    Linia lotnicza przenocowala ich w Turcji i na drugi dzien innym samolotem wrocili do PL.
    Przed wejsciem do samolotu rozdawali tabletki uspokajajace dla chetnych...
    Na zaglowkach siedzen w samolocie (Correndon Airlines) byly reklamy hoteli Titanic Resorts
    Akurat samolot, którym leciała NIE MÓGŁ zrzucić paliwa. Zatem opowieść możesz sobie włożyć między bajki
    red light, dark room...

Domyślnie

Ja wolę podtrzymywać to, co wiem od urodzenia: nigdy nie wsiądę do samolotu :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iza Zobacz posta
    Ja wolę podtrzymywać to, co wiem od urodzenia: nigdy nie wsiądę do samolotu :P
    Dobra, teraz pomysl ile samolotow dziennie lata nad glowa, ile spada dziennie?? Ile autobusow czy samochodow jezdzi po drogach i ile ludzi ginie w wypadkach?? Samolot jest jednym z najbezpieczniejszych form poruszania sie po swiecie...
    Kiedys jechalem autobusem z Polski do Irlandii i zajelo mi to 43h, upocony, niewyspany, zmeczony piekielnie z kobieta ktora bolala glowa z przemeczenia i z sasiadka ktora spsikiwala sie jakims tanim perfumem co 1h......powiedzialem NIGDY WIECEJ.....teraz jezeli pojade inaczej na wakacje niz samolotem to bedzie to moje wlasne auto i podroz bedzie przyjemnoscia ze zwiedzaniem ciekawych miejsc i spaniem w hotelach

Domyślnie

Statystyki typu światowa ilość przewożonych pasażerów/ilość wypadków śmiertelnych to ja znam. To argument przytaczany zawsze w tego typu sytuacjach. Ja wiem jedno - szansa przeżycia gdy stanie się katastrofa, większa jest w innych, niż samolot, środkach transportu.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 14-04-2011 o 18:36 Powód: pis.
    myślę co piszę

Domyślnie

To tez prawda, tylko, ze mozesz przezyc i spedzic reszte zycia przykuty do lozka......lub moze si eTobie nic nie stac....los na loterii....
    Jakies dwa miesiace temu zdarzyl sie wypadek na lotnisku w Cork w Irlandii, samolot ugaszono po 4 min w srodku bylo 12 osob, szesciu przezylo z czego dwoje bylo tylko w szoku....a wypadek byl powazny, z tym, ze to byl jeden z malych osobowek odrzutowych....
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 14-04-2011 o 18:37 Powód: orto. ("zdazyl")

Domyślnie

Jeśli już analizować wypadki i szanse przeżycia, to ginąc w samochodzie giniemy zazwyczaj na miejscu. A w samolocie te sekundy strachu, ewentualnego spadania itp., masakra... :/ Ale nie o to chodzi akurat, więc z mojej strony temat zamknięty. Po prostu tak jakoś dziwny lęk przed lataniem mam

Domyślnie

Jeśli już analizować wypadki i szanse przeżycia, to ginąc w samochodzie giniemy zazwyczaj na miejscu. A w samolocie te sekundy strachu, ewentualnego spadania itp., masakra... :/ Ale nie o to chodzi akurat, więc z mojej strony temat zamknięty. Po prostu tak jakoś dziwny lęk przed lataniem mam
    ja w samolocie spie wiec sie nie denerwuje, podczas jazdy autem jakos mi to nie wychodzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jackrabbit Zobacz posta
    ja w samolocie spie wiec sie nie denerwuje, podczas jazdy autem jakos mi to nie wychodzi
    Może dlatego, że w samochodzie częściej jesteś pasażerem?
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

A w samolocie te sekundy strachu, ewentualnego spadania itp., masakra... :/
    A co za różnica skoro po tym "strasznym" czasie i tak pagibniesz?
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów