Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: F-301 + sb-16

Domyślnie

No w 301 chyba szału tez nie będzie.
    Völkchlor

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gliwice (i okolice)

Domyślnie

Seksowny dźwięk silnika powiadasz? Kuszące :P Jak wypróbuję, to napiszę.
    Widziałem, że Series E są rzeczywiście tanie, ale kupię jednak NIKKORa. No chyba, że nie ma aż takiej różnicy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Nie cytujesz, więc zgaduję, odnosisz się do matówki?

Nie tylko moja wypowiedź, ale kolegów, wcale nie taki ostatni wizjer, a porównania były do szanowanych modeli z wajhą.
    W stosunku do mojego FG, to miód.
    Wierzę, że F301 to bardzo fajna niewymienna matówka.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fojtek Zobacz posta
    A przy okazji, to jaki szeroki kąt, taki w miarę budżetowy?
    Najtaniej będzie 28/2.8 E-series, ale zbiera słabe opinie. Możesz poszukać wersji "normalnych" 28 mm f/2.8 albo f/3.5 co najmniej w wersji Ai, ale to wydatek rzędu 400 PLNów i więcej. Najtaniej będzie kupić 50 mm dowolną wersję f/1.8.

Cytat Zamieszczone przez JacekCz Zobacz posta
    Na niedostosowanej matówce, nie za specjalnie, kropka potwierdzenia może i OK, ale nastrój inny.
    Trzeba się nauczyć bez kropki. Mnie już w F100 wychodzi ta sztuka. Ostrzę na matówce, czasem bawię się tiltem i tam kręcąc pierścieniem widać jak płaszczyzna ostrości przesuwa się po kadrze. Już nawet jetem w stanie śledzić ostrością jakieś niezbyt szybkie obiekty.

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Jest klin, zatem jest dobrze.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Dorzucę coś od siebie do umierającego wątku, jako dumny posiadacz F301 wartego swojej wagi w duralu chyba powinienem ;D

1. Co do matówki - nie jest to żadna bieda, nie jest to też najlepsza matówka jaką w życiu widziałem. Ważne jest to, że rozmiarem i jakością niszczy większość nieprofesjonalnych cyfrówek.

2. Niezniszczalność. Swoją mam już kilka ładnych lat, jak nietrudno się domyślić kupiłem używaną. Fakt faktem, działa niezawodnie od kiedy ją kupiłem, slajdy naświetla ładnie i generalnie nie wykazuje jakichś oznak półrozpadu.

3. Dźwięk. Tu chyba będę miał najmniej dobrych rzeczy do powiedzenia. Jeżeli włączysz tryb seryjny ktoś może cię wziąć za T72 pełznący po asfalcie.

Co do szkiełek manualne Nikkory można wyszarpnąć teraz w bardzo dobrych cenach, czasami (ale trzeba ostrożnie) można poszukać u braci ze wschodu, w asortymencie do Kievów z bagnetem F. Sam mam MIRa 35/2 i jestem z niego nawet zadowolony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez futrzak Zobacz posta
    Co do szkiełek manualne Nikkory można wyszarpnąć teraz w bardzo dobrych cenach, czasami (ale trzeba ostrożnie) można poszukać u braci ze wschodu, w asortymencie do Kievów z bagnetem F. Sam mam MIRa 35/2 i jestem z niego nawet zadowolony.
    Zgłaszane są zacięcia obiektywów produktów optycznych przemysłu czołgowego na F301 (taki milimetrowy ząbek ma, że zdjęcie jest problematyczne).

Dźwięk.... można lubić. jest dżinglem pewnego serialu z kręgów mody.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów