No w 301 chyba szału tez nie będzie.
Szukaj
No w 301 chyba szału tez nie będzie.
Völkchlor
Seksowny dźwięk silnika powiadasz? Kuszące :P Jak wypróbuję, to napiszę.
Widziałem, że Series E są rzeczywiście tanie, ale kupię jednak NIKKORa. No chyba, że nie ma aż takiej różnicy?![]()
Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3
Najtaniej będzie 28/2.8 E-series, ale zbiera słabe opinie. Możesz poszukać wersji "normalnych" 28 mm f/2.8 albo f/3.5 co najmniej w wersji Ai, ale to wydatek rzędu 400 PLNów i więcej. Najtaniej będzie kupić 50 mm dowolną wersję f/1.8.
Trzeba się nauczyć bez kropki. Mnie już w F100 wychodzi ta sztuka.Ostrzę na matówce, czasem bawię się tiltem i tam kręcąc pierścieniem widać jak płaszczyzna ostrości przesuwa się po kadrze. Już nawet jetem w stanie śledzić ostrością jakieś niezbyt szybkie obiekty.
Jest klin, zatem jest dobrze.
Dorzucę coś od siebie do umierającego wątku, jako dumny posiadacz F301 wartego swojej wagi w duralu chyba powinienem ;D
1. Co do matówki - nie jest to żadna bieda, nie jest to też najlepsza matówka jaką w życiu widziałem. Ważne jest to, że rozmiarem i jakością niszczy większość nieprofesjonalnych cyfrówek.
2. Niezniszczalność. Swoją mam już kilka ładnych lat, jak nietrudno się domyślić kupiłem używaną. Fakt faktem, działa niezawodnie od kiedy ją kupiłem, slajdy naświetla ładnie i generalnie nie wykazuje jakichś oznak półrozpadu.
3. Dźwięk. Tu chyba będę miał najmniej dobrych rzeczy do powiedzenia. Jeżeli włączysz tryb seryjny ktoś może cię wziąć za T72 pełznący po asfalcie.
Co do szkiełek manualne Nikkory można wyszarpnąć teraz w bardzo dobrych cenach, czasami (ale trzeba ostrożnie) można poszukać u braci ze wschodu, w asortymencie do Kievów z bagnetem F. Sam mam MIRa 35/2 i jestem z niego nawet zadowolony.
Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3
Skontaktuj się z nami