Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie D 700 problem z lampą

Mam D 700 i od pewnego czasu nie synchronizuje mi z lampą. Albo błyska albo nie błyska, albo przepala. Nie jest to wina lampy, bo sprawdzałem. Jeżeli ruszę lampą zablokowaną w stopce to zdarzy się, że jest ok. Czasami jest tak, że na wyświetlaczu i w celowniku ginie mi ekspozycja, a gdy ruszę lampą to powraca i mogę wyzwolić migawkę. Czy ktoś miał podobny problem? Mój kolega miał coś takiego ale niby po wgraniu nowego softu przeszło. Nie sądzę żeby to było coś programowego. To chyba mechaniczna usterka, a raczej na pewno. Ponadto odchodzą mi gumy z korpusu i z 24-70/2,8. Czy wiecie co na to serwis? Bo gwarancja była roczna a zaraz po jej upływie się to wszystko zaczęło. Pozdrawiam.

Domyślnie

prawdopodobnie masz brak styku w sankach
    było o tym kiedyś na forum
    pomagało podgięcie

Domyślnie

Ale podgięcie czego? Przy użyciu przewodu do synchronizacji lub innej lampy jest to samo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wildpicture Zobacz posta
    Ale podgięcie czego? Przy użyciu przewodu do synchronizacji lub innej lampy jest to samo.
    chodziło o podgięcie sanek, ale jeśli przez przewód synchronizacyjny jest też źle to nie w luźnych sankach jest problem

może w tym wątku znajdziesz rozwiązanie http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=154017
    Ostatnio edytowane przez cheyenne ; 13-03-2011 o 22:17

Domyślnie

Czy miałeś jakieś doświadczenie z serwisem? Jak oni to mogą potraktować? Co z tymi nieszczęsnymi okleinami?

Ostatnio edytowane przez cheyenne ; 13-03-2011 o 22:30

Domyślnie

Dzięki za linka. Widzę, że nie tylko ja mam taki problem. Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wildpicture Zobacz posta
    Mam D 700 i od pewnego czasu nie synchronizuje mi z lampą. Albo błyska albo nie błyska, albo przepala. Nie jest to wina lampy, bo sprawdzałem. Jeżeli ruszę lampą zablokowaną w stopce to zdarzy się, że jest ok. Czasami jest tak, że na wyświetlaczu i w celowniku ginie mi ekspozycja, a gdy ruszę lampą to powraca i mogę wyzwolić migawkę. Czy ktoś miał podobny problem?
    Rozwiązałeś jakoś ten problem?

Uprawnienia umieszczania postów