Szukaj
Moim skromnym zdaniem przesądziłeś. wstawiaj takie jak w przed ostatnim wątku . Zdjęcia czyste , ładnie dopracowane bez dziwnych kombinacji.
Z obróbką zdjecia .
Ostatnio edytowane przez timi ; 06-03-2011 o 22:40 Powód: ort
Mi się przyjemnie ogląda![]()
D700 i D90 + kilka fajnych szkieł + dużo chęci do pracy
Jedynka - ciepła, przyjemniejsza w odbiorze od 2, biorąc pod uwagę fakt, że zdjęcie jest jasne co sugeruje, że świeci słońce (chyba troszkę za bardzo rozjaśniłeś - jak dla mnie powinno być ok -1EV).
Dwójka chłodniejsza i ciemniejsza - że ciemniejsza moim zdaniem lepiej, że chłodniejsza gorzej w odniesieniu do 1
Sójka też widzę utrzymana w ciepłej tonacji ale jakoś tak trochę barwy "spłaszczone", niebieskie piórka jakieś takie mało niebieskie, chyba też zrobiłeś z +1EV w obróbce
Takie jest moje zdanie
A foty są świetne!
Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.
Dla mnie wszystkie trzy są bardzo dobre, może troszkę za jasno ale to już rzecz gustu a może nawet upodobań. Jest jednak coś w tle co nie pozwala skupić się na pierwszym planie. Na moim monitorze robią się pionowe pasy są na tyle wyraźne że naprawdę przeszkadzają w odbiorze. Zdaję sobie sprawę z tego że gdy w tle są wysokie drzewa to muszą być "pionowe kreski" ale te stanowią wyjątkowy kontrast.
Wedlug mnie ta jasna "trawka" nadaje klimatu
Zdjęcia spoko, wg mnie myszołowy na 1 i 2 jednak trochę za fest prze ostrzone.
Nikon D90, N 50mm 1.8 D, N 55-300, T 28-75, T 70-200, SB600
Skontaktuj się z nami