Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Red face 17-70mm f2.8-4 DC MACRO OS problem

witam
    Od niedawna wzmagam się w dziwnym problemem w obiektywie, dzieje sie to na włączonym autofokusie w obiektywie.
    Aparat w trakcie robienia zdjęcia z np 17 mm sam "zjezdża" na 70. Dzieje się to bardzo szybko i muszę przytrzymywać by zrobić zdjęcie bo dana osoba lub przedmiot za chwilę w kadrze się nie mieści. To chyba nie jest normalne???
    Od początku mam kłopoty z nim, korekta AF ustawiona jest aż na -14. Mam go z nikonem D7000. Proszę o radę

Domyślnie

jak to sam ??? Wciskasz spust a on zumuje do 70 ??
    Czarekk
    Moja galeria
    Galeria

Domyślnie

Dokładnie zjeżdża do końca do 70 sam co mam zrobić w takiej sytuakcji??Reklamacja?
    Co to może być?

Domyślnie 17-70mm f2.8-4 DC MACRO OS problem

Ma sie rozumieć ,ze mowa o sigmie?? Robi sie tak zazwyczaj jeżeli matryca nie rejestruje w punkcie W którym ustawiasz ostrość jakiegos kontrastu.Tzn jeżeli nastawiasz na biała płaska ścianę to obiektyw sie ustawia od początku skali na nie skaczanosc. Tzn głupieje

Takie są moje spostrzeżenia. Zaznaczam ,ze moge sie mylić .Wiec sugeruje ,jeżeli masz nie daleko do serwisu. Udać sie tam i dopytac fachowca

Domyślnie

Sprawa sie wyjaśniła dzwoniłam do serwisu i okazało sieże będzie trzeba wgraćnowe oprogramowanie dlaobiektywu
    Dzięki za pomoc
    pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów