1.
Szukaj
1.
bardzo fajnie wyszło
W sumie fajnie. Może troszkę za ostro ze światłem. Rzuca się też w oczy ta obwódka na uszku.
Jak się robi taki złotawy kolor skóry?
D700, N24-70/2.8, N50/1.4 D, N70-200 VRII, Sigma 85/1.4, SB-800, SB-900, Manfrotto, Lastolite, Cokin
Piękna modelka, piękny makijaż, piekne kolory, piekne światło.
Ale strasznie przeostrzone... Przez to też wyszła owa obwódka na uchu.
Skóra aż się świeci od przesadzonego wyostrzenia.
Włosy w GO też blurowałeś? Że te przy Twarzy są rozmyte a te dalej przeostrzone?
Jednakże z pewnością zdjęcie do druku masz lepiej przygotowane
Pozdrawiam.
To chyba nie przeostrzenie tylko kontrast lokalny... Tonal Contrast ?
Osobiście nie lubie takiej żylety w portrecie, ale poza tym wygląda jak dla mnie dobrze![]()
2.
super, dawaj więcej
Takie przeostrzenia teraz modnemoże faktycznie miejscami przesadzone, ale jest ok i modelka też ładna
![]()
Moim zdaniem nr 1 stanowczo na "TAK": Podoba mi się kompozycja i kolorystyka, co do reszty albo nie wiem, albo przedmówcy już wszystko powiedzieli. Do tego świetnie harmonizuje ta poza z Twoim aktualnym awatarem
Nr 2 moim zdaniem stanowczo na "NIE": Chyba wystarczy gdy powiem, że jeśli nr 1 mógłby być zamieszczony np. w "Sukcesie", o tyle nr 2 tylko w "Super Expressie" (na stronie dla pijących w gołębniku liche trunki emerytów-działkowców słusznie znudzonych widzeniem swych gderliwych żon przez 30, 40, 50 lat - niepotrzebne skreślić). To już nie jest portret jako próba pokazania osobowości człowieka: "dodatki" i kontekst przejęły prowadzenie.
Tak, tak, tak...
podpis niezgodny z regulaminem forum
Skontaktuj się z nami