Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Sylwia

Domyślnie

bardzo fajnie wyszło

Domyślnie

W sumie fajnie. Może troszkę za ostro ze światłem. Rzuca się też w oczy ta obwódka na uszku.
    Jak się robi taki złotawy kolor skóry?
    D700, N24-70/2.8, N50/1.4 D, N70-200 VRII, Sigma 85/1.4, SB-800, SB-900, Manfrotto, Lastolite, Cokin

Domyślnie

Piękna modelka, piękny makijaż, piekne kolory, piekne światło.
    Ale strasznie przeostrzone... Przez to też wyszła owa obwódka na uchu.
    Skóra aż się świeci od przesadzonego wyostrzenia.
    Włosy w GO też blurowałeś? Że te przy Twarzy są rozmyte a te dalej przeostrzone?
    Jednakże z pewnością zdjęcie do druku masz lepiej przygotowane
    Pozdrawiam.

Domyślnie

To chyba nie przeostrzenie tylko kontrast lokalny... Tonal Contrast ?
    Osobiście nie lubie takiej żylety w portrecie, ale poza tym wygląda jak dla mnie dobrze

Domyślnie

super, dawaj więcej

Domyślnie

Takie przeostrzenia teraz modne może faktycznie miejscami przesadzone, ale jest ok i modelka też ładna

Domyślnie

Moim zdaniem nr 1 stanowczo na "TAK": Podoba mi się kompozycja i kolorystyka, co do reszty albo nie wiem, albo przedmówcy już wszystko powiedzieli. Do tego świetnie harmonizuje ta poza z Twoim aktualnym awatarem

Nr 2 moim zdaniem stanowczo na "NIE": Chyba wystarczy gdy powiem, że jeśli nr 1 mógłby być zamieszczony np. w "Sukcesie", o tyle nr 2 tylko w "Super Expressie" (na stronie dla pijących w gołębniku liche trunki emerytów-działkowców słusznie znudzonych widzeniem swych gderliwych żon przez 30, 40, 50 lat - niepotrzebne skreślić). To już nie jest portret jako próba pokazania osobowości człowieka: "dodatki" i kontekst przejęły prowadzenie.

Domyślnie

Tak, tak, tak...
    podpis niezgodny z regulaminem forum

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów