Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

czyli posiadając baterypack ten aku już pasuje http://allegro.pl/nikon-en-el14-2900...760106636.html ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vellar Zobacz posta
    czyli posiadając baterypack ten aku już pasuje http://allegro.pl/nikon-en-el14-2900...760106636.html ?
    Tak twierdza koledzy posiadajacy ten aparat, jak i d5100 (ten sam akumulator). Ja nie mam tego aparatu, zeby byla jasnosc.
    Poszperaj, bo bylo o tym na forum i w sieci.

Domyślnie

A ja polecam sprawdzić ofertę firmy Hahnel. Irlandzka firma ze sporą tradycją i doświadczeniem www.hahnel.ie .Mam ich dwa akumulatory. EN_EL3e co prawda ale oba działają bez najmniejszych problemów - jeden już ponad dwa lata. Używane zamiennie z oryginałem i nie widać żadnej różnicy ŻADNEJ! Nie są jakoś super tanie bo to wydatek coś ok. 110 ale vs cena oryginału daje pewne oszczędności
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Badol Zobacz posta
    Nie są jakoś super tanie bo to wydatek coś ok. 110 ale vs cena oryginału daje pewne oszczędności

Jeżeli tyle zapłaciłeś za EN_EL3e to nie wiem czy oszczędność rzędu 20zł jest warta by kupować zamiennik...
    12 14 28 35 85

Domyślnie

Hahnel daje dluzsza gwarancje niz nikon, wiec chyba warto, bo baterie nie sa gorsze.
    Wracajac do tematu. Hahnel tez nie oferuje baterii do d3100. Przynajmniej narazie.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

I już 10 miesięcy minęło od zakupu aparatu a na rynku zamienników nic się nie zmieniło ??
    Aż nie chce się wierzyć, że NIKON zrobił aż tak dobre zabezpieczenie

Cool

Jako że to mój pierwszy post to witam wszystkich serdecznie.

Moje pytanie podpinam pod temat bo jest bardzo pokrewne. A mianowicie czy tę baterię (chce ją używać w gripie) http://seltrade.pl/2696,Akumulator_E...li_ion_2900mAh będę mógł naładować standardową ładowarką nikona (dołączona do D3100)?

Domyślnie

Tak naładujesz standardową ładowarką. Tylko pytanie przez ile te podawane 2900 trzeba podzielić żeby mieć prawdziwą pojemność baterii
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Pojemność 2900mAh tego akumulatora to chwyt marketingowy, niemożliwe jest zgromadzenie takiej ilości energii w tak małym akumulatorze, wraz z pojemnością rosną gabaryty akumulatora.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów