Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Klaudia & Beata

wolis
    Gość

Domyślnie Klaudia & Beata

Projektant: Agata Mikulska
    Modelki: Klaudia Kozik, Beata Siudek
    1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

więcej zdjęć na www.wolisphoto.com
    Ostatnio edytowane przez wolis ; 26-02-2011 o 11:28

Domyślnie

Ciemność widzę.
    Chińczyk sprzedał dusze diabłu - po tygodniu się zepsuła.

Domyślnie

Same kadry dobre... jednak jest za ciemno, obróbka skóry a szczególnie nóg modelek masakra i nie wiem czy to wina mojego monitora ale chyba za dużo czerwonego.
    podpis niezgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Każdemu zdjęciu dołożyć z pół działki i wyrośnie kilka niezłych prac. Kadrowo najbardziej pasują mi 5 i 7.

Domyślnie

jeśli chodzi o obróbkę to słabiutko, dziwne kolory
    dodałbym też z 1 EV ekspozycji
    nie podobają mi się ciemne oczodoły, miejscami za mocny błysk (zdałby się dyfuzor/softbox) błyskanie zdaje się przypadkowe
    kadrowo też nie najlepiej, pouninane ręce, nogi, cięcie w kolanach, przegubach
    zabrakło też historii którą opowiadają kadry i poprzez to kadry zdają się przypadkowe, niekonsekwentne

pracuj dalej bo widać światło w tunelu
    jest pomysł, jest zespół, trzeba jeszcze troszkę ćwieczeń i będzie ok
    podejdź do tematu jeszcze raz
    opowiedz historię
    błyskaj z rozmysłem, zmiękcz światło
    będzie OK, czekam na nowe prace

wolis
    Gość

Domyślnie

co do kadrów i ucinania w wyżej wymienionych miejscach to robiłem to celowo i wszystko było przemyślane Jeśli chodzi o światło to na co dzień zajmuję się raczej fotografią sportową a to dopiero moje drugie podejście do tego typu zdjęć strasznie brakowało mi softboxow i dużo siedziałem nad retuszowaniem przepaleń na ciele. Co do kolorów i ciemnych kadrów to wydaje mi się że muszę skalibrować monitor bo u znajomych fotki faktycznie wygladają zupełnie inaczej niż u mnie.
    Historia jest praktycznie żadna... Zdjęcia zostały użyte do dyplomu zaliczeniowego w SAPU w Krakowie i miały przedstawiać kolekcję ubrań

Domyślnie

1,5,7 lepsze niż reszta...może w odwrotnej kolejności.
    http://rmn1.pl Sony i telefon.

Domyślnie

Na większości wyszły panda eyes czyli głębokie cienie pod oczami, ogólnie największym problemem tych zdjęć jest nieumiejętne posługiwanie się światłem błyskowym, kadr są w miarę dobre

Domyślnie

4 i 7 myślę, że są genialne - jak kadry z filmu, który chciałbym obejrzeć. Parę osób wspomniało o "poprawności" a mi tutaj właśnie jej "brak" pasuje. Bardzo ciekawe.
    Ostatnio edytowane przez Flux ; 10-03-2011 o 00:44

Domyślnie

4 świetny kadr, ale jak na większości troszkę za ciemno.
    Nikon D300 | D5000 | N50 f/1.4 | N18-55 VR | S50-150 f/2.8II | YN 460-II | YN RF-602 | + sporo gadżetów

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów