Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Flachau - panorama

Część zdjęć z tego miejsca umieściłem już w tym wątku, zdecydowałem się jeszcze na zrobienie panoramy. Światło nie było zbyt sprzyjające, starałem się coś z tym zrobić - nie przekombinowałem przy obróbce?

Domyślnie

Ja tego zdjęcia nie rozumiem.

Domyślnie

Niestety różnice kolorystyczne lewej i prawej strony są zbyt widoczne. Ale to jest do poprawienia. Wyszedł Ci taki haj-kij, ale chyba trochę za haj miejscami.
    aronov - przy oglądaniu zdjęć zbyt często MZ używa się rozumu.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aronov Zobacz posta
    czytalem pare Twoich postow i mam wrazenie ze malo rozumiesz... MZ Nie jest to poezja i nikt nie pyta co autor mial na mysli.
    Teraz pytania do autora:
    czy naprawde mgla/niskie chmury byly tak szare(ciemne) w porownaniu do bardzo jasnego sniegu ? Wyglada prawie jak dym.
    Ile kadrow skleiles ?

pzdr

Domyślnie

Jestem tu po to, aby zrozumieć więcej ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aronov Zobacz posta
    Chętnie wytłumaczę:

A na serio, to sam w innym wątku pisałeś żeby "nie rozbierać zdjęć na fotony"? To zdjęcie nie ma ukrytego przekazu, ale mimo wszystko cieszę się że chciało Ci się skomentować (serio). W zasadzie można zacząć dyskusję o tym, czy zdjęcia stricte krajobrazowe (nie koncentrujące się na jakimś wyraźnym punkcie, lub z nastrojem wzmacnianym obróbką) muszą opowiadać jakąś historię, mieć przesłanie. Moim zdaniem niekoniecznie, raczej powinny wywierać wrażenie, budzić emocje, a jeśli tego nie robią, to solidnie informować "tak to wyglądało". Porażka jest wtedy, gdy nie jest spełniony żaden z tych punktów. Ale taka dyskusja to byłoby de facto "pitolenie o Chopinie", z którego nic by nie wynikło, więc nie kontynuujmy jej, dobrze?

Duder => w zasadzie prawej strony mogłoby nie być, wtedy byłoby równomiernie. Ale fakt, wyszedł haj-kij, chyba trochę za dużo zabawy kontrastem i poziomami. Niestety o ile pojedyncze kadry z tego miejsca mi wyszły raczej dobrze, to przy obróbce całości sam mam wątpliwości - dlatego wrzuciłem na forum i proszę o uwagi.

Marschal => kolory niskiej chmury najlepiej zobaczysz w wątku podlinkowanym w pierwszym poście. Tu jest 12 pionowych kadrów, niestety nie umiałem utrzymać tej samej kolorystyki przy obróbce całej panoramy

Dobranoc!

Domyślnie

tez buszuję po tym forum, aby przynajmniej zacząć robic zdjęcia.

Creep, Twoją panoramę zrozumiałem dopiero, jak zaznaczyłeś szczyt!

Domyślnie

creep, pięknie to objaśniłeś A fot mi się widzi
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Kadrowo bardzo przyjemnie, niestety kolory się "rozjechały" co wyraźnie widać na dużej wersji.

Opis wykonania jest bardzo dobrym pomysłem.

Domyślnie

Dorzucę jeszcze wersję z łagodniejszą obróbką, mój typ nr 2. Która lepsza?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów