Wiem, że były już takie tematy, ale niestety nie zadowoliły mnie zawarte w nich odpowiedzi.
Zastanawiam się nad kupnem torby w góry i nie tylko. Torba powinna pomieścić D50-tkę z zapiętym obiektywem + 2 dodatkowe szkiełka (w tym tele pokroju sigmy 70-300). Oczywiście filtry (razem z holderem Cokin) i parę innych drobiazgów. Ładowarkę i inne kable mogę sobie darować. Wiem, że teraz pewnie wielu na myśl nasunie
się plecak, ale ten niestety odpada, ze względu, na to, że plecy będą zazwyczaj zajęte. Myślałem o jakichś beltbackach, coś w rodzaju Oriona (ale nie Orion AW), Sideline Shootera lub Off Traila 2. Raczej wolałbym oscylować w marce LowePro lub podobnych. Z wymienionych chyba najbardziej odpowiadałby mi Orion (ale to jest wiedza oparta o strony Lowe) bo ma możliwość również podpięcia paska na ramię (chyba), co też mi się przyda.
Zastanawiam się też nad trochę innym rozwiązaniem. Mianowicie, posiadam już torbę Rezo TLZ 20, ona jest dostosowana do systemu SlipLock. Myślałem nad dokupieniem paska biodrowego, jakiejś torby na "graty" i to wszystko spiąć do tegoż paska. Ale to chyba nie będzie zbyt poręczne, przy innych okazjach jak góry.
Czy ktoś używał takich Beltpacków, jeśli tak, to jak one się sprawują, jak jest z ergonomią??
Może jeszcze jakieś inne rozwiązania, których nie wziąłem pod uwagę?? Chciałbym zamknąć się w 200 zł ale to już byłby maksymalny max więc niestety Off Road odpada![]()
Z góry dzięki za odpowiedzi.
PS mam jeszcze pytanie odnośnie przechowywania filtrów. W czym Przechowujecie filtry Hitech'a? Cokiny mają plastikowe pudełeczka, Hitech'y niestety tylko foliowe opakowania. Jak sobie z tym radzicie? Pomijam kupno pudełka na np 10 filtrów.
Torbę już wybrałem. Padło na LowePro beltback Orion. Jej krótki opis znajduje się na następnej stronie.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami