Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Ewelina

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Ewelina

bo żona chciała coś na 'społecznościówki'

01.

02.

Domyślnie

Dwójeczka mi sie podoba bardzo.
    W jedynce coś mi nie do końca pasuje, coś co trudno mi zwerbalizować.
    generalnie ładnie, tyle że dwójeczka bardziej się podoba.
    Rzeczywiście tak jak księżyc ludzie znają mnie tylko z jednej jesiennej strony...
    D700 + N 24-70/2,8 + N 35/1,8 + N 50/1,4 + N 85/1,8
    D750 + N 24-120/4,0 + N 70-300 VR
    Z6II + N24-70/4,0 + SB-910 + FastPack 200 + Slik Pro 340DX

Domyślnie

W pierwszej fotce niby wszystko ok, ale coś dziwnego się dzieje z twarzą, zlewa się z szyją. Może gdyby było bardziej od góry cyknięte, to byłoby lepiej. To jedyne moje zastrzeżenie do zdjęcia. Tak to bardzo fajna obróbka Drugie jak dla mnie be zarzutu, bardzo fajnie

Domyślnie

jedynkę kadrowałbym już w wizjerze odrobinę niżej, nie podoba mi się kąt widzenia
    dwójka ma za dużo oddechu po lewej, ta przestrzeń nic nie wnosi do kadru, myślę ze może w kwadracie byłoby ładniej/lepiej
    generalnie dwójka o niebo lepsza w odbiorze, przyjemna obróbka, przyjemny portret, choć glowa za mocno przechylona względem szyi co powoduje nie zgranie się brody z cieniem na szyi i mnie to razi

Domyślnie

Na jedynce za mała GO przez co jak napisał kolega wyżej zlewa się twarz z szyją.
    Dwójka nawet fajna.
    D90 , N18-105 , V58 1.4 , N50/1.8 AF, SB700 , miłość do przyrody.

Domyślnie

Dwójeczka jest zdecydowanie bliżej ideału. Kompletnie nie leży mi za to jakość oraz ziarenko. Dziwne też to przejście z sepii do koloru. Według mnie dodatkowe zabiegi zbędne, a ciasny kwadrat lub kadr pionowy o wiele lepiej by tu zagrał. Co prawda wyjdzie ciut legitymacyjnie, ale za to bezpretensjonalnie.

Domyślnie

Wg mnie za mała głębia ostrości, przez co zdjęcia są troszkę nie ostre tam gdzie powinny być, ale ogółem zdjęcia fajne. W porównaniu z tym, co można spotkać na "społecznościówkach" to wręcz arcydzieło

Domyślnie

fabianek94, zdjęcia są ostre głównie na oczach, czyli tam gdzie powinny być

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skoras Zobacz posta
    fabianek94, zdjęcia są ostre głównie na oczach, czyli tam gdzie powinny być
    Ok, ale w takich wypadkach cała twarz jest ważna. Ja bym użył większej f i tyle

Domyślnie

Ładne zdjęcia, ze wskazaniem na 2. Jednak obie fotografie sprawiają wrażenie mydła.
    Oglądający odnosi wrażenie braku ostrości.
    Te wstawione na forum zwłaszcza /może niewyostrzone po zmniejszeniu?/. Na blogu wyglądają lepiej.
    Chociaż przy powiększeniu widać wyraźnie, że ostrość nie jest ich domeną
    Tutaj jest... podpis

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów