Szukaj
Dwójeczka mi sie podoba bardzo.
W jedynce coś mi nie do końca pasuje, coś co trudno mi zwerbalizować.
generalnie ładnie, tyle że dwójeczka bardziej się podoba.
Rzeczywiście tak jak księżyc ludzie znają mnie tylko z jednej jesiennej strony...
D700 + N 24-70/2,8 + N 35/1,8 + N 50/1,4 + N 85/1,8
D750 + N 24-120/4,0 + N 70-300 VR
Z6II + N24-70/4,0 + SB-910 + FastPack 200 + Slik Pro 340DX
W pierwszej fotce niby wszystko ok, ale coś dziwnego się dzieje z twarzą, zlewa się z szyją. Może gdyby było bardziej od góry cyknięte, to byłoby lepiej. To jedyne moje zastrzeżenie do zdjęcia. Tak to bardzo fajna obróbkaDrugie jak dla mnie be zarzutu, bardzo fajnie
![]()
jedynkę kadrowałbym już w wizjerze odrobinę niżej, nie podoba mi się kąt widzenia
dwójka ma za dużo oddechu po lewej, ta przestrzeń nic nie wnosi do kadru, myślę ze może w kwadracie byłoby ładniej/lepiej
generalnie dwójka o niebo lepsza w odbiorze, przyjemna obróbka, przyjemny portret, choć glowa za mocno przechylona względem szyi co powoduje nie zgranie się brody z cieniem na szyi i mnie to razi
Na jedynce za mała GO przez co jak napisał kolega wyżej zlewa się twarz z szyją.
Dwójka nawet fajna.
D90 , N18-105 , V58 1.4 , N50/1.8 AF, SB700 , miłość do przyrody.
Dwójeczka jest zdecydowanie bliżej ideału. Kompletnie nie leży mi za to jakość oraz ziarenko. Dziwne też to przejście z sepii do koloru. Według mnie dodatkowe zabiegi zbędne, a ciasny kwadrat lub kadr pionowy o wiele lepiej by tu zagrał. Co prawda wyjdzie ciut legitymacyjnie, ale za to bezpretensjonalnie.
Wg mnie za mała głębia ostrości, przez co zdjęcia są troszkę nie ostre tam gdzie powinny być, ale ogółem zdjęcia fajne. W porównaniu z tym, co można spotkać na "społecznościówkach" to wręcz arcydzieło![]()
fabianek94, zdjęcia są ostre głównie na oczach, czyli tam gdzie powinny być![]()
Ładne zdjęcia, ze wskazaniem na 2. Jednak obie fotografie sprawiają wrażenie mydła.
Oglądający odnosi wrażenie braku ostrości.
Te wstawione na forum zwłaszcza /może niewyostrzone po zmniejszeniu?/. Na blogu wyglądają lepiej.
Chociaż przy powiększeniu widać wyraźnie, że ostrość nie jest ich domeną![]()
Tutaj jest... podpis
Skontaktuj się z nami