Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Wierzba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekz40 Zobacz posta
    tak coś czuję, że efekt przycięcia nie za bardzo Cię uradował
    Ja mam też mieszane uczucia, chyba jest jeszcze gorzej w tym jamniczku, brakuje przestrzeni.
    Te miejsce ma ma swoja magię ale z niebem i chyba bym z nieba nie rezygnował
    Jacku foty bez nieba mają też swoja magię co udowodnili koledzy odsłonami z Moraw

Ale to nie Morawy niestety
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hoobie Zobacz posta
    Nie do konca przekonuje mnie kadr, a raczej jego pierwszy plan... bo sama miejscowka i warunki jakie wtedy miales zasluguja na uwage i ... nie ukrywam, podoba mi sie
    Ładnie sie dzieje ... od polowy kadru w zwyż... ciekawe tereny
    Hubert dobrze prawi.
    Odwiedz to miejsce raz jeszcze - warto.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pablo 77 Zobacz posta
    Jacku foty bez nieba mają też swoja magię co udowodnili koledzy odsłonami z Moraw

Ale to nie Morawy niestety
    baaaaaa ale trzymam kciuki.

Domyślnie

Co do nieba to mz nie jest tu wazne. Zamiast niego mamy tu ta gre swiatla na dalszych planach...a pozornie nieatrakcyjny zacieniony dol zdjecia jest tu tlem i niejako wrowadzeniem, dzieki ktoremu wspomniana gra swiatla w dali jest lepiej wyeksponowana.
    Mz ofc.
    Jak dla mnie fajna fota,i wierzba jest. Warto poeksperymontowac jeszcze z ta miejscowka.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

wszystko napisano wyzej, od połowy fota jest ok.

Domyślnie

Myślę, że problemem w prawidłowym odbiorze tego kadru jest pierwszy plan. I moim zdaniem nie chodzi tu głównie o jego nadmiar, tylko o wątpliwą jego atrakcyjność i brak światła na nim. Co do atrakcyjności, to niewiele można tu wskórać . Jest taki jaki najczęściej można spotkać o tej porze roku. Jakby powić się jeszcze z obróbką, to jakiś mały make up trochę by tu pomógł . Światła za bardzo nie wyczarujemy, ale zawsze coś . Gdyby tak w trakcie naciskania spustu migawki pasemko światła przecięło ten ciemny pas, to nie byłoby mz tematu. Ja lubię jak w takich kadrach jest troszeczkę więcej dołu, szczególnie "prowadzącego" w głąb. Z tyłu kadru dzieje się ładnie . I tu najlepiej widać, że odpowiednie światełko robi co powinno . Motyw wierzbowy jak najbardziej, tylko musisz koniecznie go przygotować na przyszłość . Konkurencja tejże modelce nie jest zbytnio potrzebna . Także siekierka i do dzieła .
    A co do cięć tego kadru, wariantów jest wiele, ale najlepiej ciąć go od razu w plenerze .

Może tak: http://iv.pl/images/95357776921275236977.jpg

lub tak: http://www.iv.pl/images/84789406601352154516.jpg

lub na wiele, wiele innym sposobów .
    Pozdrawiam .

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów