A czy NC mozna uruchomic z poziomu linuxa albo czy jest jakis inny program poza NC ktory czyta krzywe?
Szukaj
A czy NC mozna uruchomic z poziomu linuxa albo czy jest jakis inny program poza NC ktory czyta krzywe?
Jest - razem zapakowany w pliku nazywa się Curves Surgery - ale nie załadujesz nim do aparatu.Zamieszczone przez kacperek
Możesz zawsze pobrać wersję trial -30dniową NC i pobawić się.
Jak z linuxem - abo to ja wiem??- chociaż poczytaj TO
[ Dodano: Nie 22 Maj, 2005 ]
A TUTAJ pokazane są działania krzywych.
Wszystko fajnie ale jak wrócić do krzywej fabrycznej z D70 zakładając ze używam trybu Otimaze Image -> Custom bo jak załadowałem Velvie to mi wyprało niebo z kolorua podgląd w NC Sampli jest jakiś taki nijaki.
Musisz załadować krzywą, która nazywa się "basic-curve 141" jeśli jest to D70 lub "basic-curve 152" jeśli jest to D100
Pozdrawiam
Grzegorz
Gelo5[b]zięki wielkie póki co zostawię velvię bo ją trochę podciągnąłem nasyceniem i pierwsze foty wyglądają nawet nawet. po weekendzie będę wiedział czy zdało egzamin czy zaczynamy zabawę od początku.
[ Dodano: Sro 13 Lip, 2005 ]
Gelo5: A gdzie mogę znaleźć tą krzywą do D70 bo akurat wśród twoich krzywych jej nie maZ góry dziękuję
@GeKo
Edytowałeś post i dopiero zobaczyłem Twoją prośbę.
Krzywe masz
TUTAJ
Pozdrawiam
Grzegorz
Gelo5, mogli byście rzucić jakieś zdjęcia obrazujące działanie tych krzywych?
Czy po wgraniu krzywej dostaje alternatywe z poziomu aparatu standard/nowa krzywa ?
Czy przy pracy w NEF krzywa jest brana pod uwage ?
Skontaktuj się z nami