Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Wątek: D90 a HDR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jędrula Zobacz posta
    Żeby było śmieszniej, gdzieś (być może tu, na forum) czytałem, że HDR można robić z ręki, byle zachować stabilność kadru, a odpowiedni program, tak jak np. panoramę, złoży te zdjęcia do kupy. Oj, do kupy!
    Bo można zrobić np 3 kadry z ręki i złożyć HDR nawet bez programu (ręcznie na warstwach) i zapewniam Cię że jest to wykonalne kwestia wprawy w robieniu tych 3 zdjęć jeśli jednak wydaje Ci się to nie możliwie że Cię to śmieszy to po prostu jeszcze musisz poćwiczyć oczywiście zakładam że nie robimy tego w totalnej ciemnicy gdzie nawet 1 foto wymaga statywu
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    Bo można zrobić np 3 kadry z ręki i złożyć HDR nawet bez programu (ręcznie na warstwach) i zapewniam Cię że jest to wykonalne kwestia wprawy w robieniu tych 3 zdjęć
    Pewnie, ze to jest wykonalne. Jednak po co się męczyć, skoro prościej jest wrzucić niewyrównane zdjęcia do SNS-HDR Lite

Domyślnie

Przeczytałem temat i do ludzi którzy mówią ze mają uczulenie na to chciałbym powiedzieć że te mapy można wykożystywać nie tylko w foto więc nie wiadomo czy osoba chcąca się tym zajmować nie będzie tego wykożystywać dalej np w 3ds max zresztą sam chciałbym zobaczyć jaki materiał potem wychodzi za pomocą d90
    wiec jak byś mogł mi potem podesłać cos to byłbym wdzięczny
    xD

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PBmarkII Zobacz posta
    Przeczytałem temat i do ludzi którzy mówią ze mają uczulenie na to chciałbym powiedzieć że te mapy można wykożystywać nie tylko w foto więc nie wiadomo czy osoba chcąca się tym zajmować nie będzie tego wykożystywać dalej np w 3ds max zresztą sam chciałbym zobaczyć jaki materiał potem wychodzi za pomocą d90
    wiec jak byś mogł mi potem podesłać cos to byłbym wdzięczny
    jakie mapy? nie bardzo czaję
    D90 + N18-105 i kilka gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    Bo można zrobić np 3 kadry z ręki i złożyć HDR nawet bez programu (ręcznie na warstwach) i zapewniam Cię że jest to wykonalne kwestia wprawy w robieniu tych 3 zdjęć jeśli jednak wydaje Ci się to nie możliwie że Cię to śmieszy to po prostu jeszcze musisz poćwiczyć oczywiście zakładam że nie robimy tego w totalnej ciemnicy gdzie nawet 1 foto wymaga statywu
    No nie wiem, czy mam tyle czasu, żeby osiągnąć taka perfekcję. Ciekawe, że wszystkie poradniki, prócz wężyków spustowych, pilotów (o statywie nie wspomnę) zalecaja wyłączanie autofokusa, stabilizacji, a nawet stosowanie wstępnego uniesienia lustra, żeby z tych kilku zdjęć uzyskać nierozmydlone jedno. Ja wiem, że złożyć ręcznie to sobie można wszystko, a nawet stosując opcję "align by matching..." w programie Photomatix, ale jak się kupuje lustrzankę, to by się chciało zachować minimum ostrości. I to nie tylko w jednym fragmencie zdjęcia.
    sprzęt: fotografuję sercem

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów