Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: D90 a HDR

Domyślnie

czyli wiem wszystko, co powinienem wiedzieć. jestem miło zaskoczony, że w ogóle ktoś świeżakowi odpisał (różnie takich traktują), a, że jeszcze tylu z Was i takie rzeczowe odpowiedzi - utwierdza mnie to w przekonaniu, że dobrze wybrałem, że N wybrałem

Talking

Nie chwal dnia przed zachodem...
    A D90 ma w funkcjach jakieś składanie/nakładanie zdjęć, ale HDRowanie toto nie jest.
    Piotr

D90; N18-105 f/3,5-5,6; S10-20 f/3,5; N50 f1,4G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pet3r Zobacz posta
    czyli wiem wszystko, co powinienem wiedzieć. jestem miło zaskoczony, że w ogóle ktoś świeżakowi odpisał (różnie takich traktują), a, że jeszcze tylu z Was i takie rzeczowe odpowiedzi - utwierdza mnie to w przekonaniu, że dobrze wybrałem, że N wybrałem
    Myslę że jak dopiero kupisz D90 to bedziesz mile zaskoczony. Ale na pewno nie bedziesz odrazu wiedzial wszystkiego co powinienes ;D

Domyślnie

pet3r, co do softu to SNS-HDR, wrzucasz tam nef-y zrobione przez puchę, potem zabawa w PS-ie lub innym i HDR-ek gotowy. W puszce masz nakładanie nef-ów ale to nie jest tworzenie HDR-a. Powodzenia
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tot1977 Zobacz posta
    Myslę że jak dopiero kupisz D90 to bedziesz mile zaskoczony. Ale na pewno nie bedziesz odrazu wiedzial wszystkiego co powinienes ;D
    oj na pewno, chcę kupić jak najszybciej coby mieć więcej czasu na trening

Cytat Zamieszczone przez pes Zobacz posta
    pet3r, co do softu to SNS-HDR, wrzucasz tam nef-y zrobione przez puchę, potem zabawa w PS-ie lub innym i HDR-ek gotowy. W puszce masz nakładanie nef-ów ale to nie jest tworzenie HDR-a. Powodzenia
    testowałem już Photomatixa i Dynamic Photo HDR - ten drugi wydaje się być bardziej przydatnym narzędziem, ale dzięki - przetestuję też SNS-HDR

Domyślnie

puche na statyw i walimy trzy ekspozycje rozne
    aparat naklada i zapisuje jako jeden plik jpg.
    To nie typowy hdr, ale fajne jest.
    Kupuj i do zabawy startuj...
    Pozd.
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Ten 'HDR' w D90, to pewnie mylnie zinterpretowany D-lighting.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pet3r Zobacz posta
    ... utwierdza mnie to w przekonaniu, że dobrze wybrałem, że N wybrałem
    Oczywiście, że dobrze wybrałeś. Ale jak zechcesz, by Cipuszka sama robiła HDR, to sobie kup Pentaxa. Kx to robi, zdaje się.
    sprzęt: fotografuję sercem

Domyślnie

nie nie, gdzie tu przyjemność przesuwania suwaczkami jak mi pucha sama HDRa poskłada? nie pozostaje nic innego jak polować na sprzęt i zaczynać zabawę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jędrula Zobacz posta
    Ale jak zechcesz, by Cipuszka sama robiła HDR, to....
    Nie żebym łapał za słówka, ale nie wiedziałem o takich możliwościach organów

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów