Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Magdalenka

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Magdalenka

Witam,
    Wrzucam zdjęcia mojej 5 miesięcznej córeczki.
    Ze względu na fakt, że sam obiektywnie nie ocenię zdjęc, proszę znawców o pomoc i wskazówki

Zdjęcia robione w domowym zaciszu.
    Podłogę reprezentuje prześcieradło, a o tle stanowi kocyk samej modelki

Happy Bonus

Pozdrawiam!

Domyślnie

to są zdjecia raczej albumowe, o wartosci sentymentalnej bardziej niz artystycznej.
    Przyjeło się, ze w kategorii portretu publikuje sie prace przygotowane, zaaranżowane, i na ogół przemyślane.
    Gdzies niedaleko jest wątek jednej kolezanki z Angliii bodajże, która ma w swoim portfolio bardzo dobre portrety takich małych bachorków.

popatrz sobie dla odniesienia.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    to są zdjecia raczej albumowe, o wartosci sentymentalnej bardziej niz artystycznej.
    Przyjeło się, ze w kategorii portretu publikuje sie prace przygotowane, zaaranżowane, i na ogół przemyślane.
    Gdzies niedaleko jest wątek jednej kolezanki z Angliii bodajże, która ma w swoim portfolio bardzo dobre portrety takich małych bachorków.

popatrz sobie dla odniesienia.
    Co prawda to prawda

Domyślnie

Rozumiem... w zasadzie rodzic widzi zawsze więcej niż jest w rzeczywistosci
    Nie mniej jednak sesja była zaplanowana, przemyślana i doświetlana przez dwie lampki
    Tak czy inaczej dzięki za namiary i wskazówki,
    pozdrawiam

Domyślnie

Córcia śliczna lecz brak ostrości powoduje że zdjęcia jak dla mnie na nie
    podpis niezgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Nie ten dział.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Moim zdaniem zdjęcia powodują wrażenie ogólnej nieostrości. Poza tym dla mnie trochę za ostre światło i brakuje ostatecznego szlifu obróbkowego. Nie jestem mistrzem peesowym, ale ja bym to zdjęcie widział np. tak:

Przepraszam za śmiałość, jeśli nie życzysz sobie, abym przedstawił tutaj swoją propozycję, daj znać - usunę plik.

Co do działu. Dla mnie granica pomiędzy fotografią albumową a portretem jest dość płynna. Wszakże pokazane tu zdjęcia są zdjęciami portretowymi. Z tego, co sugerują niektórzy koledzy, można wysnuć wniosek, że słabe zdjęcia ludzi to "album", dobre - "portret". No tak, ale jak pokażesz takie sobie zdjęcia w dziale albumowym, to większość powie "do albumu ok", nie podając wskazówek co można by zrobić, aby poprawić warsztat, a przecież o to właśnie m.in. chodzi. Zdjęcia trzymające jako-taki poziom można by określić mianem albo dobrych albumowych, albo słabych portretowych, ja tutaj optowałbym jednak za portretowymi
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

Dziękuję za rady!
    clusa - nie ma problemu, dzięki, że zainteresowałeś się tematem. Rzeczywiście teraz jest lepiej...
    dodam od siebie, że faktycznie może zdjęciom brakuje małego szlifu w PS na przykład. Jedyne co w nich rzeźbiłem to zwiększenie ekspozycji. Nic poza tym nie ruszałem.
    A dział - hm.. może wypadałoby dodać taki, gdzie znalazłyby się zdjęcia najmłodszych modeli
    Pozdrawiam

Domyślnie

Gratuluje córeczki! Śliczna!

O zdjęciach wypowiedzieli się poprzednicy ;-D

Domyślnie

W sumie to nie jestem pewien czy dziecku się tak powinno błyskać po gałach, ale generalnie fajne zdjęcia
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Uprawnienia umieszczania postów