Szukaj
a co jest nie tak ze swiatłem Twoim zdaniem? Że za płaskie, że nie świecone lampa ? O ostrości wiem - ale nie była tu priorytetem![]()
Ja tam jakiś staromodny jestem i tak sobie wbiłem do głowy że w portrecie to ostrość powinna być na twarzy, a nie gdzieś obok. No ale ja na artystycznej fotografii sie nie znam więc może, pewnie, być i portret z ostrością na kolanie, zamiast oczach np.
Światła zwyczajnie brak. I nie chodzi o to że czasu zabrakło na zatrzymanie włosów, bo to akurat ratuje fotkę, ale o "płaskość" fotografii.
Najważniejsze ze zdjęcie wzbudza dyskusję, a że nie każdemu się podoba to akurat dobrze mz.
Szary, cichy człowiek.
Padłem na twarz!
Świetne.
przypadkowe...
i ostrosc i przepal ... jakos mi tym razem nie podeszlo
chyba poprostu wole inny typ fotografii
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Mnie się nawet widzi, byle nie za często.![]()
fajne bo inne
Jakie przepały?
Co do przypadkowości, co to zmienia skoro dobre zdjęcie wyszło. Ciekaw jestem jak takiego fotosa można zrobić nie zdając się na przypadek.
Między innymi dlatego nie wystawiam praktycznie w dziale foto, bo ilość osób, które zwracają uwagę tylko na aspekty techniczne zdjęcia jest zastraszająca. Tak mnie się przypomniał jeden z moich ulubionych blogów.
tyle ze przypadkowe jest tu zasadzie ułożenie włosów i odchylenie głowy. kadr był z grubsza zaplanowany, to jak ma to wygladac też. No ale cóż - ja tam przezywać nie będę - przypadek częściowy czy 100% - mnie to obojetne![]()
Skontaktuj się z nami