Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Pracuję w takim miejscu, że takie obrazki mnie nie ruszają. Jeśli chodzi o sam pomysł robienia zdjęć ludziom umierającym ja bym raczej skupił się na pokazaniu szczęścia w tych ostatnich chwilach i nadziei na lepsze jutro. Kobieta na zdjęciach umiera w typowy sposób. nic nienormalnego wręcz standard.

Poruszyło Was?

to dobrze też tak umrzemy.

Dla mnie ważniejsze są nieliczne chwile szczęścia i nadziei w umieraniu, a nie pokazanie fizjologii, która jest jak starość wolna i zgniła.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ADAS Zobacz posta
    Pracuję w takim miejscu, że takie obrazki mnie nie ruszają. Jeśli chodzi o sam pomysł robienia zdjęć ludziom umierającym ja bym raczej skupił się na pokazaniu szczęścia w tych ostatnich chwilach i nadziei na lepsze jutro. Kobieta na zdjęciach umiera w typowy sposób. nic nienormalnego wręcz standard.

Poruszyło Was?

to dobrze też tak umrzemy.

Dla mnie ważniejsze są nieliczne chwile szczęścia i nadziei w umieraniu, a nie pokazanie fizjologii, która jest jak starość wolna i zgniła.
    W sumie popieram Twoje zdanie, ale może w tym konkretnym przypadku autor chciał pokazać coś innego, albo wyszło z nich to, co tam było, czyli że radości nie było. Też pracuję w miejscu (nie bezpośrednio), gdzie niepełnosprawność, śmierć, niedołęstwo, zapomnienie są na porządku dziennym, więc takjie zdjęcia mnie nie ruszają. Był kiedyś taki fotoreportaż w jakimś periodyku pdfowym poświęcony niepełnosprawnym pensjonariuszom DPSu, to było bardziej poruszające, choć tematyka inna. Reasumując myślę, że każde takie sesje są potrzebne, ot choćby żeby "zatrzymać się" na chwilę.
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

@stig, piękne podejście do tematu. Widać, że cierpienie nie jest dla Ciebie obojętne. Ja także zastanawiam się czy podjąłbym się realizacji podobnego tematu.
    @stock, świetne zdjęcia tego Amerykanina. Szczególnie wzruszające ostatnie kadry. Nie wiem, jak uporał się z tak osobistym tematem i z tym, by go potem upublicznić.
    @ADAS, bardzo cenne jest dla mnie podkreślenie tego, że starość to nie tylko brzemię, ale też nadzieja i szczęście jeśli jest się otoczonym przez kochających ludzi. Gdy stary człowiek widzi, że nawet pomoc w codziennych rzeczach nie jest ciężarem dla bliskich tylko miłością. Zawsze w takich chwilach przypominam sobie, że rodziców czy tam dziadków nikt nie pytał, gdy noworodkowi trzeba było pomóc we wszystkim. Starość to czas, gdy można za tę dobroć pięknie odpłacić.
    IMHO zdjęcia Amerykanina dużo ciekawsze, ale obaj autorzy w sposób godny uwagi zrealizowali bardzo trudne zadanie.

Domyślnie

to może zobaczcie moje miejsce w życiu http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=169922
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ADAS Zobacz posta
    to może zobaczcie moje miejsce w życiu http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=169922
    bardzo dobre zdjecia
    tylko (oczywiscie moim zdaniem) powienienes wszystkie zdjecia pokazac w cz/b
    kolorowe wtracenia powoduja ze opowiesc sie rwie

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów