Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Plecak na D700

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Plecak na D700

Upatrzyłem sobie plecak Cullmann Vigo 200 z myślą o noszeniu w nim czasem D700. Jego głębokość to 125mm więc jakieś 2mm więcej niż aparatu. I zastanawiam się czy to nie za mało, może ktoś ma i potwierdzi, że jest ok? Od razu zaznaczam, że nie chcę wydawać nie wiadomo ile i potrzebuję jak najmniejszego plecaka, może kiedyś będę też coś większego tam wkładał ale na pewno nie tyle, żeby się nie zmieściło. Jedyne wątpliwości mam co do aparatu, natomiast dużym plusem jest cena.
    D750
    flickr

Domyślnie

nie znam tego plecaka, ale mz, skoro stać cię na taką puchę, to lepiej aby ona miała jakiś dobry pewny plecak, to on zabezpiecza twój sprzęt..
    x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
    www.ma-foto.pl

Domyślnie

Nie traktuj plecaka jako elementu do przechowywania swojego body, tylko jako zabezpieczenia sprzętu.
    Więc proponował bym, byś nie oszczędzał i poszukał czegoś odpowiedniego dla twojego funduszu.
    Jak to się mówi ,,pazerny zawsze dwa razy traci''?

Domyślnie

dobrze gada, pamiętaj też, że im plecak mniej fotograficzny w sensie nie wyglądający na fotograficzny tym bezpieczniej także dla Ciebie przed ewentualnymi złodziejami

Domyślnie

No to właśnie ten plecak wydaje mi się mało fotograficzny z wyglądu. Natomiast nie wiem co macie do jego jakości, wydaje mi się, że jest dość dobry i aparat będzie w nim bezpieczny, pozostaje kwestia wymiarów. Co do oszczędzania, to pisałem, że będzie rzadko używany i w normalnych warunkach. Mam dobrą torbę i nie widzę sensu wydawać kasy na plecak tylko dlatego, że mam drogi aparat. Jak ktoś mi wyjaśni, dlaczego w tym plecaku aparat nie będzie bezpieczny i okaże się, że jest za mały, to go sobie odpuszczę jak i cały pomysł z plecakiem. W każdym razie dzięki za opinie i może ktoś jeszcze coś mi pomoże.
    D750
    flickr

Domyślnie

Bierz tego Flipside 400 z naszej forumowej giełdy, będziesz zadowolony

Domyślnie

Za drogi, za duży.
    D750
    flickr

Domyślnie

ale wytrzymały...

Stać cie na nowe body i szklarnie jak plecak zawiedzie?

Domyślnie

Nie stać mnie na nowe body a szklarnia to max. 3 obiektywy. Jak na początku wspomniałem, interesuje mnie ten Cullmann i liczyłem na jakąś opinię o nim, szczególnie pod kątem "wspólpracy" z D700. Może powinienem temat wątku zmienić, żeby wiadomo było, że o ten konkretny plecak chodzi. Nie będzie wykorzystywany w ekstremalnych warunkach, tylko czasami podczas wycieczek rowerowych z dzieckiem (żadne crossy ani zjazdy). Więc interesuje mnie głównie czy D700 się do niego zmieści, no a jeśli jest coś z nim nie tak to też chętnie wysłucham i wezmę taką opinię pod uwagę. Te plecaki, które mi polecacie mi nie pasują również z uwagi na gabaryty. Na razie dowiedziałem się, że skoro mnie było stać na taką puszkę to i plecak musi być porządny oraz czy mnie stać na nowe body jak plecak zawiedzie...
    D750
    flickr

Domyślnie

Skoro ludzie doradzając ci wybór innego tzn że plecak musi być strasznie słaby, nieprawdaż?

owszem zmieści się, ale szkoda kasy na badziewko...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów