Witajcie,
Nie znalazłem podobnego wątku dlatego pozwalam sobie założyć nowy.
W lutym lece w alpy pośmigać na desce, początkowo zamierzałem wziąć swoją 700tke z całym zestawem ale po dłuższym przemyśleniu chyba wolę nie ryzykować. Zdecydowałem się zabrać tylko D90tkę. Przechodząc do meritum - szukam czegoś w czym mógłbym w miarę możliwości bezpiecznie zabrać na stok jeżdząc na nartach/desce. Jasne - zdaję sobie sprawę, że nawet najlepsza torba nie zabezpieczy aparatu jeśli wywale się i przekoziołkuję po całym stoku przygniatając cały sprzęt foto ale liczę, że do tego nie dojdzie.
Początkowo myślałem o jakimś plecaku z łatwym dostępem do lustra jak flipside albo fastpack. Wydaje mi się jednak, że dostęp nie jest wystarczająco łatwy poza tym mam jakąś dziwną obawę związaną z trzymaniem sprzętu na plecach (ok, może to tylko moje wrażenie).
W międzyczasie trafiłem na torby biodrowe:
Lowepro Inverse 100 AW
Lowepro Inverse 200 AW
Lowepro Outback 100 AW
Crumpler Jimmy Bo serie 100/200/300/400 itd...
Najbardziej przypadłą mi do gustu torba Crumpler, wydaje mi się, że najlepiej się trzyma na biodrze + stabilizacja na nogę. Łatwy dostęp do aparatu no i łudzę się, że mając torbę bardziej z boku mam szansę ewentualny upadek w minimalnym stopniu przyjąć na ręce.
Chciałem zapytać, czy ktoś z Was miał doświadczenia z torbami tego typu ? Może jakieś rozwiązania które zmieszczą lustro ze średnim obiektywem. Ewentualnie opcjonalnie drugi obiektyw (ale to nie jest konieczne).
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami