Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: na zimowo

blackheart
    Gość

Domyślnie na zimowo

Witam, co myślicie o tych zdjęciach? to dopiero początki, także proszę o rady,
    pozdrawiam
    1

2

3

Domyślnie

Takie troszkę nijakie luźne pstryki.

Domyślnie

jest w miarę poprawnie, obserwuj forum, czytaj komentarze i rób sporo zdjęc mając na uwadze aby tak kadrować żeby fotografia była ciekawa, reszta z czasem przyjdzie

Domyślnie

Jest poprawnie tylko dalbym ciemniej .

Domyślnie

Jest OK,tylko 1 i 2 troszkę lecą wprawo.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackheart Zobacz posta
    Witam, co myślicie o tych zdjęciach? to dopiero początki, także proszę o rady
    Z mojego "poczytania" i doświadczenia, generalnie problem z szerokim kątem polega na tym, że warto mieć na bliskim planie jakiś obiekt wzbudzający zainteresowanie (mnie by kusiły w tej roli choćby na przykład te karpy z Twojego wątku zatytułowanego "odwilż") - wtedy zdjęcia dają większe wrażenie przestrzeni.

Moim zdaniem najlepiej wybrnąłeś z tego na nr 3 - wyspa w lewym dolny rogu daje dość atrakcyjny pierwszy plan, drzewa na brzegu - średni plan, góry i dalsze niebo - daleki plan. Szkoda, że ta wyższa część nieba trochę nie dopisała, ale może dzięki temu warto byłoby bardziej zainteresować się np. fakturą tego lodu przy wyspie?...

Nr 1 i 2 wciąż są szerokie, ale wrażenie robią już dużo bardziej płaskie (szczególnie nr 2). Co ciekawe, mi z kolei wydaje się, że nr 1 leci, ale w lewo - pewnie to złudzenie, bo drzewa na wyspie są pochylone w lewo, a to wysokie podwójne wydaje się trzymać pion.

Uprawnienia umieszczania postów