Moje pierwsze fotografowanie ludzi, nie wiem jeszcze czym się kierować, jak kadrować, ale takie jedno foto chcę pokazać szanownemu gronu
1.
Szukaj
Moje pierwsze fotografowanie ludzi, nie wiem jeszcze czym się kierować, jak kadrować, ale takie jedno foto chcę pokazać szanownemu gronu
1.
No, taki pstryk i raczej nic więcej![]()
Ja tam jednak coś tu widzę. Modelka przynajmniej usiłuje świadomie pozować.Moja żona unika obiektywu niestety.
Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
Prawe
Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/
1. innej pogody do robienia zdjęć nie było? bezpośrednie słońce z boku powoduje, że np. kurtka strasznie się "świeci"
2. dziewczyna ma mokre spodnie czy to jakiś dziwny cień?
3. skoro już w taką żarówę ruszyliście w plener, to można było twarz ustawić pod takim kątem, żeby śnieg zadziałał jako blenda.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
No i o to chodziło, zawsze nowe porady pomagają w początkach
Zawsze myślałem, że lepiej robić fotki, kiedy świeci słońce niż kiedy pada śnieg, czy jest pochmurno, ale fakt, było trochę za ostre.Bingo, mokre spodnie ( psi psi ). A poważnie, mokre, ponieważ wcześniej siedziała na śnieg, fakt, błąd, można to było przemyśleć, kiedy i co najpierw focić.
Ostre słońce to jedne z najtrudniejszych warunków do fotografowania - wbrew pozorom, bo większość ludzi sądzi odwrotnieJest kilka sposobów na walkę ze słońcem, ale to już inna bajka...
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Filtry, na przykład.
Takie w kremach.
24355050508080135105200...
www.jswierad.pl
Skontaktuj się z nami