Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26
    Oszczędny w słowach Awatar santiago_78
    Miasto
    Kępno/Ostrzeszów

Domyślnie

Robiłeś ze statywu?
    D90 + N35 1.8 + N18-105VC + T17-50 2.8VC + T50-135 2.8 + SB900

Domyślnie

przy 1/250s nie ma potrzeby statywu.

pytanie które powinieneś zadać to: "jakie było dokładne ustawienie świateł ?"

edit: 18-105 to dobre szkiełko, dość ostre, i tak będziesz je przymykał, spokojnie ci wystarczy.
    Ostatnio edytowane przez przem426 ; 02-01-2011 o 12:56
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

przem426 ma rację-statyw jest zbędny
    choć przyda się jeżeli zdjęcia mają być identyczne
    D780|17-35|35|50|85

Miasto
    Kępno/Ostrzeszów

Domyślnie

Znajomy polecił mi zakup 2x quantuum R+300 + softbox + beautydish. Mówicie, że wystarczy parasolka + moja sabina. Jaką parasolkę polecacie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez santiago_78 Zobacz posta
    Znajomy polecił mi zakup 2x quantuum R+300 + softbox + beautydish. Mówicie, że wystarczy parasolka + moja sabina. Jaką parasolkę polecacie?
    Transparentną.

A na koniec zgadka: Czym się różni Quantuum R+300 + softbox od SB900 + parasolka transparentna?
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez santiago_78 Zobacz posta
    Mówicie, że wystarczy parasolka + moja sabina.
    Rozważ jeszcze namiot bezcieniowy. Zwłaszcza, jeśli masz obiektyw z mała minimalną odległością ostrzenia.
    JASNO, OSTRO, TANIO - wybierz dwa, ale nie możesz mieć trzech. Chyba że w analogu

Kiedys Nikon, teraz Fuji. Moje ulepy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nazgul Zobacz posta
    Rozważ jeszcze namiot bezcieniowy. Zwłaszcza, jeśli masz obiektyw z mała minimalną odległością ostrzenia.
    Namiot bezcieniowy do fotografii potraf hmm, ciekawe.
    Ja to widzę tak: jak do zabawy amatorskiej mozna nawet w zastanym poeksperymentować, no i sabinka też się przyda. jesli jednak Mówimy o komercyjnym zleceniu to raczej odpuść. Do profesjonalnej fotografii jedzenia nawet te dwie R300 to mało do tego potrzeba mnóstwa modyfikatorów i doadatkowych akcesoriów o których zapewne nie masz pojęcia. Dobra rada nie porywaj się z motyką na słońce bo się sparzysz.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pershing Zobacz posta
    Namiot bezcieniowy do fotografii potraf hmm, ciekawe.
    Ja to widzę tak: jak do zabawy amatorskiej mozna nawet w zastanym poeksperymentować, no i sabinka też się przyda. jesli jednak Mówimy o komercyjnym zleceniu to raczej odpuść. Do profesjonalnej fotografii jedzenia nawet te dwie R300 to mało do tego potrzeba mnóstwa modyfikatorów i doadatkowych akcesoriów o których zapewne nie masz pojęcia. Dobra rada nie porywaj się z motyką na słońce bo się sparzysz.
    Dlaczego nie? Takie muffiny jakie dał przedpiszca na samplu spokojnie można robić. A i namioty maja różne rozmiary i przystępną cenę, do fotografowania produktu bardzo OK sprawa. Do tego wiele można kupić z różnokolorowymi tłami co pomaga fotografować przedmioty o różnych kolorach. Fajny efekt daje też włożenie na dno kawałka szkła...
    JASNO, OSTRO, TANIO - wybierz dwa, ale nie możesz mieć trzech. Chyba że w analogu

Kiedys Nikon, teraz Fuji. Moje ulepy

Domyślnie

nazgul ale fotografia żywności to trochę inna bajka niż packszot. Do produktu zgodzę się że namiot jak najbardziej, choć użyłem go może kilka razy, a teraz jadę tylko na stole bezcieniowym. Jednak żarcie wymaga zgoła innego podejścia. Tu najważniejsze są ostre kontry i doświetlenie kazdego szczegółu. Do tego oczywiście odpowiednia stylizacja, bo kawałek tytułowego ciasta na białym tle słabo się prezentuje, no chyba że taki koncept ma zleceniodawca choć szczerze wątpię.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Miasto
    Kępno/Ostrzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    Transparentną.

A na koniec zgadka: Czym się różni Quantuum R+300 + softbox od SB900 + parasolka transparentna?
    Różni się tym, że przy iso100 quantuum ma liczbę przewodnią 58 a sb900 34.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów