Robiłeś ze statywu?
Szukaj
Robiłeś ze statywu?
D90 + N35 1.8 + N18-105VC + T17-50 2.8VC + T50-135 2.8 + SB900
przy 1/250s nie ma potrzeby statywu.
pytanie które powinieneś zadać to: "jakie było dokładne ustawienie świateł ?"
edit: 18-105 to dobre szkiełko, dość ostre, i tak będziesz je przymykał, spokojnie ci wystarczy.
Ostatnio edytowane przez przem426 ; 02-01-2011 o 12:56
grim&evil
treli-freli, mam mnóstwo megapikseli
przem426 ma rację-statyw jest zbędny
choć przyda się jeżeli zdjęcia mają być identyczne![]()
D780|17-35|35|50|85
Znajomy polecił mi zakup 2x quantuum R+300 + softbox + beautydish. Mówicie, że wystarczy parasolka + moja sabina. Jaką parasolkę polecacie?
D90 + N35 1.8 + N18-105VC + T17-50 2.8VC + T50-135 2.8 + SB900
24355050508080135105200...
www.jswierad.pl
JASNO, OSTRO, TANIO - wybierz dwa, ale nie możesz mieć trzech. Chyba że w analogu
Kiedys Nikon, teraz Fuji. Moje ulepy
Namiot bezcieniowy do fotografii potraf hmm, ciekawe.
Ja to widzę tak: jak do zabawy amatorskiej mozna nawet w zastanym poeksperymentować, no i sabinka też się przyda. jesli jednak Mówimy o komercyjnym zleceniu to raczej odpuść. Do profesjonalnej fotografii jedzenia nawet te dwie R300 to mało do tego potrzeba mnóstwa modyfikatorów i doadatkowych akcesoriów o których zapewne nie masz pojęcia. Dobra rada nie porywaj się z motyką na słońce bo się sparzysz.
prawie wszystko o microstockach
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Dlaczego nie? Takie muffiny jakie dał przedpiszca na samplu spokojnie można robić. A i namioty maja różne rozmiary i przystępną cenę, do fotografowania produktu bardzo OK sprawa. Do tego wiele można kupić z różnokolorowymi tłami co pomaga fotografować przedmioty o różnych kolorach. Fajny efekt daje też włożenie na dno kawałka szkła...
JASNO, OSTRO, TANIO - wybierz dwa, ale nie możesz mieć trzech. Chyba że w analogu
Kiedys Nikon, teraz Fuji. Moje ulepy
nazgul ale fotografia żywności to trochę inna bajka niż packszot. Do produktu zgodzę się że namiot jak najbardziej, choć użyłem go może kilka razy, a teraz jadę tylko na stole bezcieniowym. Jednak żarcie wymaga zgoła innego podejścia. Tu najważniejsze są ostre kontry i doświetlenie kazdego szczegółu. Do tego oczywiście odpowiednia stylizacja, bo kawałek tytułowego ciasta na białym tle słabo się prezentuje, no chyba że taki koncept ma zleceniodawca choć szczerze wątpię.
prawie wszystko o microstockach
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami