Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Domyślnie Lampy a przewoz samolotem

Hej,

Coz, dzwonilam do Lotu i nie potrafili mi powiedziec czy tak lub nie - przewoz lamp jest dozwolony w kabinie samolotu (czyli jako bagaz podreczny). Podali mi telefon do urzedu celnego lecz nikt nie odpowiada...
    Wiec zwracam sie do was - czy moge sobie poleciec spokojnie z moimi dwoma lampami jaka bagaz podreczny? (lampy beda w futerale...)

Aha, lot bedzie w Europie

I w sumie nie widzi mi sie spakowania ich do walizki.

Dzieki !

PS: Jeli nie jestem w dobrej kategori, sorry !

Domyślnie

Witam

Na początek gratuluję portfolio .

Jeżeli chodzi o lampy to myślę, że bez problemu można je zabrać na pokład.
    Natomiast jeżeli temat dotyczy również statywów to niestety nie ma szans.

Z drugiej strony lampy (pytanie co to za lampy?) można odpowiednio zabezpieczyć do transportu.
    No chyba, że chodzi o ew. kradzież.

Pozdrawiam

Domyślnie

Lampy proponuję spróbować wziąć ze sobą na pokład, choć to raczej nie przejdzie. W razie problemów żądaj 'gate check-in' - tak jak robi się to z wózkami dziecięcymi, instrumentami itp itd. Oddajesz w drzwiach do samolotu, wędruje do luku bagażowego, odbierasz przy wyjściu z samolotu.
    Kiedyś w Brukseli kupiłem dla ojca laskę. Taką czarną, drewnianą ze srebrną główką. Oczywiście były problemy, żeby ją wziąć na pokład. Musiałem zacząć udawać, że to ja kuleję, że to moja laska. To przeszło...
    Świat się kończy...

Domyślnie

Spokojnie, dasz radę z tymi lampami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jastrząb Zobacz posta
    Spokojnie, dasz radę z tymi lampami.
    Być może i da, natomiast przyznasz, że wszystko zależy od ludzi, z którymi dziewczyna będzie mieć do czynienia. Nie raz latałem z dużym bagażem za free, za który (ta sama linia!!!) kasowała mnie w drodze powrotnej $200. Wot zagwostka

Domyślnie

Hej,

Dzieki za wskazowki ))

No statywy beda w walizce, z tym akurat nie mam probelmu, beda gdzies pomiedzy ubraniami.

@ stomate:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Być może i da, natomiast przyznasz, że wszystko zależy od ludzi, z którymi dziewczyna będzie mieć do czynienia. Nie raz latałem z dużym bagażem za free, za który (ta sama linia!!!) kasowała mnie w drodze powrotnej $200. Wot zagwostka
    Ale nie mówimy tu o wadze i wymiarach podręcznego , czy o nadbagażu.
    Swoja droga w jedną stronę zapomniałem o nożu (normalny Szwajcar "McGaywer") i przewiozłem go bez przeszkód.
    W drugą stronę już go wypatrzyli.

Domyślnie

Swoja droga w jedną stronę zapomniałem o nożu (normalny Szwajcar "McGaywer") i przewiozłem go bez przeszkód.
    W drugą stronę już go wypatrzyli.
    Mnie zabrali pamięć USB Victorinox, która obok swojej normalnej funkcji miała mały (jakieś 3cm) nożyk. Przy czym Pan Secutity się*strasznie oburzył, kiedy to zmiażdżyłem w/w pamięć pod butem (nie chcąc, żeby moje pliki dostały się*gdzieś tam). Powiedział, że robię 'show' a ja na to, że tylko niszczę swoje dane i że tym nożykiem mógłbym chyba zabić*jedynie mrówkę...

Thanx Osama! You made my life great!

Ale nie mówimy tu o wadze i wymiarach podręcznego , czy o nadbagażu.
    W ten temat nawet nie chcę wchodzić. Dużo podróżuję z instrumentami wartymi bardzo wiele talarów. To, co linie lotnicze wyprawiają z takim bagażem (mimo flight case) jest nie do pomyślenia. Najśmieszniejsze jest to, że wszyscy deklarują pełną odpowiedzialność co do ostatniego centa. Ciekawe, co będzie w przypadku jakiegokolwiek nieporozumienia, czy też nazwijmy to wprost: uszkodzenia.

.
    Ostatnio edytowane przez spiritwood ; 28-12-2010 o 23:00

Domyślnie

Jak do Polski, to chce ci sie targac lampy, biorac pod uwage ceny wypozyczenia? (studia czy tez sprzetu)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aboutalithium Zobacz posta
    Hej,

Dzieki za wskazowki ))

No statywy beda w walizce, z tym akurat nie mam probelmu, beda gdzies pomiedzy ubraniami.

@ stomate:
    Jeżeli statywy są poza tematem to lampami sobie głowy nie zawracaj.
    Zapakuj do bagażu podręcznego i w razie "problemów" powiedz, że to kosztowne
    narzędzie pracy i musisz mieć nad nim kontrolę.
    Z Polski do FR teoretycznie ktoś się przyczepi ale naprawdę teoretycznie.
    W drugą stronę kompletnie się*nie stresuj .

Pozdrawiam

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów