Chyba korzystniej było by ustawić mebel pod kątem. Odnośnie pozycji modelki to ta prawa noga za olbrzymia wyszła.
Szukaj
Chyba korzystniej było by ustawić mebel pod kątem. Odnośnie pozycji modelki to ta prawa noga za olbrzymia wyszła.
Może lepiej żeby modelka usiadła z nogami na skos niż leżała. I ogólnie za ciasno.
krytyka nie boli krytyka ma uczyć
Owszem na innym zdjęciu sa inne ułożenia, siedzi stoi itp.
Najbardziej chodzi mi o to co można zrobić z tymi zdjęciami, w jaki klimat puścić itp żeby to fajnie wyglądało?
Na co zwracać uwagę przy obróbce itp?
Ładnie oświetlone. Bardzo.
Jednak faktycznie, przydało by się szerzej i gdyby modelka siedziała zamiast leżeć...
To zdanie nie jest do Ciebie ani Twojej pracy, ale przekaż to osobie malującej modelkę: Wygląda, jakby miała podbite oko..
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
W butach na kanape? Nogi powinny byc lekko spuszczone, a najlepiej jakby modelka siedziala. Albo moze stala oparta za kanapa (?). Ciasno bardzo. Nie podoba mi sie symeria tego zdjecia. Kanapa jest centralna, ale okna juz te symetrie psuja... Trzy razy sprawdzalem, bo wydawalo mi sie ze leci w prawo, zludzenie. Probowalbym kadru z niewielkiego kąta. Jeszcze co do wnetrza: ikona na scianie mi nie pasuje, tak samo jak kwadratowa doniczka jest lekko kiczowata, nie w stylu wnetrza. A w prawym oknie to co? Odblask flesza?
Pozdrawiam
Tomasz, uwierz że na ta kobitkę trzeba by było wywalić troche opakowania dobrego scenicznego albo kamuflaża żeby cokolwiek ruszyło... taka uroda niestety...
Koniecznie usuń Jezusa ze ściany, za bardzo przyciąga uwagę.
Mamiya, Nikon i trochę szkła
zdjęcie super ale w bucikach????bez pantofelków było by bardziej tak naturalnie
I am Maku
Rzeczywiście, jest problem. Zdjęcie do katalogu w ogóle nie nadaje się. Poprawić należałoby całe zdjęcie.
Po kolei - w kadrze jest straszny bałagan, mebel w nim ginie. Widz zapytany o temat zdjęcia sofę (?) wymieni na 7-10 miejscu. Modelka nie dość, że dominuje, to ma nieciekawą pozę (na to akurat masz wpływ). Światło także nędzne (chociaż Coroner uważa inaczej) - z przodu płasko i centralny blik na oparciu, w tle dwustronne chaotyczne i ostre cienie. O bałaganie wspominałem - z każdej strony zza sofy wystają różności - kawałek stojaka z gazetami, fragmenty kwiatów z góry i boku. Pozostawiony obrazek, ciasny kadr - w zamiarze centralny, a jednak nie (centralny musi być centralnie centralny). Jeżeli poduszki nie są w zestawie z mebelkiem (moim zdaniem nie są), to nie powinno ich tam być, może ewentualnie jedna. Obróbka żadnej z powyższych wad nie wyeliminuje.
To chyba tyle. Jeżeli istnieje taka możliwość, dobrze by było powtórzyć sesję. Radzę najpierw naszkicować obrazek, który planujesz osiągnąć i konsekwentnie zrealizować go na miejscu. Mam wrażenie, że jesteś na etapie budowania portfolio - warto się do tego porządnie przyłożyć.
Dzięki serdeczne za obszerny komentarz
a poduszeczki sa w zestawie z sofą, to tak gwoli sprostowania![]()
Skontaktuj się z nami