Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Podejście 1...

Domyślnie Podejście 1...

...do fotografowania myszołowów zimą

Wczoraj rankiem wyrzuciłem patrochy. Po południu przez lornetke obserwowałem czy żerują jakies ptaszory. Dostrzegłęm 2 myszaki, 3 kruki i mase srok.
    Dzisiaj o 6 pobudka i wyjscie do czatowni. Z początku nic sie nie działo. Po jakimś czasie odezwały sie kruki, jednak ani razu nie siadły przed budą Kruki ucichły, a na darmową miche usiadł pierwszy myszołów Razem było 5 myszaków. Od czasu do czasu na stołówke przylatywały sroki.
    Niestety, nie spodziewałem sie aż takiego ruchu i wyłożyłem zarcie blizej czatowni, licząc na kadry statyczne, a tu jak na złośc tłukły sie jak wariaty
    No ale nic, dopiero początek sezonu budowego, wiec jeszcze sie poprawi

1.
    2.
    Dzisiaj tylko tyle, w tygodniu moze jeszcze jakies wybiore i wrzuce

Pozdrawiam i zachęcam do komentowania

Kurcze, nie moge edytowac;/

Jakby jakis mod mógł to prosze scalić te posty i podmienic dwójke na tą
    2a
    Ostatnio edytowane przez ALF ; 05-12-2010 o 14:33

Domyślnie

A jednak tło nie jest aż takie dokuczliwe, jak wcześniej sądziłem
    Na jedynce ptaki są za ciemne...
    Natomiast na dwójce, szkoda, że w LD znalazł się ten wypchany okaz na obu zdjęciach jest fajna śnieżyca, o która mi właśnie chodziło przy zdjęciach dziczków (wiem, że to nie od Ciebie zależy natężenie śnieżycy)

Domyślnie

Wiem, ze jedynka za ciemna, przepraszam , ale juz nie bede sie za nią bawił. Dwójkę poprawiłem.
    Kolejne bedą juz dobrze obrobione

pzdr

Domyślnie

Tylko pozazdrościć takich terenów ,,łowieckich" . Dawaj następne - z exif-ami.
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

Chciałbym takie "pierwsze podejście"...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Ja również czekam na więcej Sławku Mogę Ci tylko pogratulować i życzyć dalszych tak udanych podejść.
    Pozdrawiam
    ....:::: | NIKON | ::::....

Domyślnie

Fajne myszaki, padający śnieg dodał fajnego klimatu.

Domyślnie

hmmm no to szybko sie zjawiły musze wygospodarowac troche czasu bo kurde balans nie moge patrzec na te Wasze zdjecia tutaj tych pieknych ptakow!

Domyślnie

Gratuluje takiego szybkiego startu z myszakami . Obróbkowo zdjęcia poległy ale po tym co piszesz to na pewno będziemy mieli okazje podziwiać piękne fotki z twojej czatowni... No i jak masz tyle myszaków to nastawiaj się na ciągłe awantury, i o to chodzi
    Pozdrawiam! Irek

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów