Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Nikon D50 i HDR

Domyślnie Nikon D50 i HDR

Czy w NIkonie D50 można ustawić bracketing a potem samowyzwalacz - tak by zrobić od razu serię 3 zdjęć do HDRu.
    Jak ustawię bracketing to potem samowyzwalacz robi tylko 1 zdjęcie zamiast serii - czy można to jakoś zmienieć?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darek795 Zobacz posta
    ...Jak ustawię bracketing to potem samowyzwalacz robi tylko 1 zdjęcie zamiast serii - czy można to jakoś zmienieć?

A masz włączone 'zdjęcia seryjne' ?
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Właśnie o to chodzi, że nie można włączyć jednocześnie zdjęć seryjnych i samowyzwalacza. Nie można wykonać serii zdjęć z samowyzwalacza. Kiepskie oprogramowanie aparatu. Zastanawiam się czy można obejść jakoś ten problem. CHyba tylko kupując pilota?

Domyślnie

Właśnie o to chodzi, że nie można włączyć jednocześnie zdjęć seryjnych i samowyzwalacza. Nie można wykonać serii zdjęć z samowyzwalacza. Kiepskie oprogramowanie aparatu. Zastanawiam się czy można obejść jakoś ten problem. CHyba tylko kupując pilota?
    Oczywiście, że nie można ! Albo automat albo seryjne. Kup pilota na kabel i voila !

Domyślnie

Wcale nie oczywiście, bo taka funkcja bracketing plus seria zdjęć plus samowyzwalacz jest w oprogramowaniu CHDK, które używałem w kompakcie Canona.
    Dlatego zdziwiło mnie, że lustrzanki Nikona są gorsze w tym punkcie od kompaktów Canona.

Domyślnie

Wcale nie oczywiście, bo taka funkcja bracketing plus seria zdjęć plus samowyzwalacz jest w oprogramowaniu CHDK, które używałem w kompakcie Canona.
    Dlatego zdziwiło mnie, że lustrzanki Nikona są gorsze w tym punkcie od kompaktów Canona.
    No przecież sam wybrałeś system ! Nikt Ci nie każe 'mordować się' z Nikonem. Masz i Canona i Sony i Pentaxa. A spróbuj pożyczyć trudniejszy sprzęt (Sinar, Bronica, Hasselblad) - zobaczysz jakie tam 'schody' sie zaczną.

Wybór systemu jest uwarunkowany tylko sposobem i przedmiotem fotografowania a nie pieniędzmi.

Pzdr.

Uprawnienia umieszczania postów