To jest chyba odrobinę lepsze![]()
Szukaj
To jest chyba odrobinę lepsze![]()
Hmmm - ale zacząłeś wstawiać
To pierwsze ma ładną ostrość, ale tło znów jednak rozprasza...
A co do drugiego - to jest inny kadr, czy poprawka wyostrzenia? Nie musisz się od razu poprawiać i pytać nas o zdanie.
Mi się najbardziej podoba "poza" sójeczki na drugiej fotografii z pierwszego rzutu - tylko ta kwestia tła...
Co do tej ostrości - to tylko drobna kwestia techniczna, która może odrobinkę pomóc w odbiorze, ale nie jest jakaś kluczowa.
Nie chciałem żeby zdominowała wątek...![]()
POkazując zdjęcia, chce się czegoś nauczyć. Nie zalezy mi na tym, zeby w wątku były same ochy i achy, ale tez trochę dyskusji, jak rozwiązac niektóre problemy![]()
3 jakościowo wygląda zdecydowanie najlepiej. Poprawiona 1 też lepsza, ale ja bym się zdecydował wyostrzać ciut mocniej. Widzę, że wszystkie robione na czasach 1/150 - 1/160 a to przy tak szybkich modelach już balansowanie na granicy poruszenia. Mnie rzadko wychodzą ostre zdjęcia przy takich czasach. Przy 1/200 - 1/250 już zwykle daje się skutecznie zamrozić modela.
| D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
Pozdrawiam Mateusz Cofta
Bardzo przyzwoicie to wygląda,w dobrych kolorach.Mnie się podoba.Tło zbytnio mi nie wadzi...![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
Ja nie mam zastrzeżeń ani do ostrości,ani kolorów.U mnie na monitorze jest w porządku.O brzozach w tle to już wiesz sam![]()
Ja bym 1 i 2 wycięła do kwadratu, 3 fajna, i całość troszkę bym podostrzyła - w niczym więcej nie mam niedosytu.![]()
Pozdrawia Basia, coby nikt mnie nie wziął za chopaka
Sławku musisz zrobić lepszą aranżację tła, najlepiej coś namalować i ustawić za pniemwtedy wszyscy będą zadowoleni
. A tak serio to mi się podoba, bo w fotografii przyrodniczej liczą się nie tylko zdjęcia, samo spotkanie jest już wielką nagrodą, a jak się uda zrobić fotkę, to jest to wtedy wielki sukces.
Pozdrawiam i życzę dużo szczęścia
Robert
....:::: | NIKON | ::::....
Skontaktuj się z nami