Nie musisz, to nie kwestia Twojej wiary tylko mojej praktyki i doświadczenia. Gdyby wyniki oscylowały wokół błędu pomiarowego to nie bawiłbym się w takie rzeczy. Tymczasem sprawdziłem raz ze znajomym dokładnie. Powierzchnie wypolerowane tak dokładnie, że wzajemnie zasysały się jak 2 szyby tak mocno, nie trzeba było pasty używać.
Dodana cieniutka warstwa pasty i różnica w temperaturach ok 3-4 stopni. Ciężko to ująć w ramy błędy statystycznego
Nijak nie mierzone. Dane ze strony Noctua. Jeśli w danych technicznych decybele są takie a nie inne to w rzeczywistości może być jedynie gorzej.Jak mierzone? Najwiecej halasu generuje powietrze przeplywajace przez lopatki wirnika. Jeszcze gorzej jak tlocza powietrze pzrez obudowe czy cooler. To wlasnie kwestia tego do czego sa przeznaczone. NF-S12B FLX jest bezkonkurencyjna jezeli chodzi o cisze, kosztem innych rzeczy - to kwestia bezdyskusyjna.
Ale i tak wole kupic nh-d14, puscic na allegro obydwa te wiatraki i kupic 1 czy 2 flx - wydaje mi sie ze to lepsza inwestycja
Tak jak piszesz - bezkonkurencyjność w zakresie ciszy. W połączeniu z wystarczającą dla mnie wydajnością utrzymującą proc podkręcony do 4Ghz w ryzach max 60stopni przy godzinnym katowaniu jakimś programem do masakrowania procesora. W codziennym użytkowaniu takich temperatur nie osiągam nigdy bo kilkunastominutowa obróbka setki rawów ten konfig wciąga nosem wypuszczając tylnym wiatrakiem ledwo ciepłego bąka![]()
Rozumiem też, że dla maniaka kręcącego proca na 5Ghz, naparzającego w gry po kilkanaście h dziennie może być to specyfikacja mało wydajna zatem tu mamy konsensus - dla każdego coś miłego![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami