Close

Strona 13 z 29 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 290

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    populistyczne frazy typu "wiekszosc/i tak sie nie przyda/nie ma potrzeby/". To wszystko sa subiektywne odczucia, ktore chce sie z konsekwencja przelac na reszte uzytkownikow.
    Nie subiektywne odczucia, tylko efekt obserwacji i doswiadczen z praca przy komputerze, podczas obrobki zdjec.

A wystarczy napisac "mi sie nie przyda"
    Mi, i ludziom radzacym sie w tych watkach, chcacych zlozyc komputer za 2,5 tys. pln, w celu obrobki zdjec. Panial, czy moze jeszcze dodatkowo wersalikami napisac, zeby w koncu dotarlo? Ty caly czas udajesz, ze tego nie rozumiesz, czy po prostu masz radoche z trollowania w temacie polecania/niepolecania i7?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gio Zobacz posta
    i czemu się burzysz, chcesz mnie zakrzyczeć?
    Burzę? Ironizuję z głębokiej myśli, której sens najwyraźniej mi umyka.

przecież to nie ja wypisuję niezgodne ze stanem faktycznym informacje i to tonem wszechwiedzącego.
    Hmmmm, jeśli Twoim zdaniem przedostatnia wersja nie mieści się w zbiorze "najnowsze Szopy" i jest stwierdzeniem niezgodnym z prawdą, to podaruję sobie dalszą dyskusję, jako bezcelową.

i co ma do tego cena?
    To, że jakoś już tak jest w życiu, iż ci, którzy wykładają własną kasę na uczciwy zakup dość drogiego softu, nie zawsze rzucają się na najnowsze wersje i nierzadko apdejty robią najmarniej co drugą lub nawet rzadziej. Zwłaszcza jeśli Szop jest softem uzupełniającym hurtową wołarkę, w stylu CNXa, LRa, C1 itd., a jakoś Adobe, nie licząc ACRa, nie rozpieszcza użytkowników szczególnie istotnymi nowymi narzędziami, typu "must have" w kolejnych odsłonach.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

A może warto zwrócić uwagę na dyski hybrydowe? Polączenie SSD + HDD, wydajność o 80% szybsze od zwykłych dysków hdd, a przy tym cena rozsądna, nie zabija jak obecnie SSD. Wydaje mi się że to będzie lepsze rozwiązanie na pewno od tradycyjnego dysku i przyszłościowe.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Podaj proszę przykłady tych hybrydowych dysków "80% szybszych od zwykłych".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Podaj proszę przykłady tych hybrydowych dysków "80% szybszych od zwykłych".
    ależ proszę jak znasz język hiszpański:

SEAGATE 500GB MOMENTUS XT - HIBRIDO - 2.5
    http://www.appinformatica.com/portat...rido---2.5.php
    "Rendimiento un 80% más rápido que las unidades tradicionales a 7.200 rpm" co znaczy że są wydajniejsze aż 80% szybciej niż tradycyjne dyski na 7200 obr. / min

Zainteresował mnie ten dysk, więc napisałam, że może warto zwrócić na nie uwagę bo SSD są dziś bardzo drogie, a czy takie super? Jak się dużo zapisuje na dysku, to nie wiem czy taki hybrydowy nie będzie lepszym rozwiazaniem..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta

http://www.appinformatica.com/portat...rido---2.5.php
    "Rendimiento un 80% más rápido que las unidades tradicionales a 7.200 rpm" co znaczy że są wydajniejsze aż 80% szybciej niż tradycyjne dyski na 7200 obr. / min

Zainteresował mnie ten dysk, więc napisałam, że może warto zwrócić na nie uwagę bo SSD są dziś bardzo drogie, a czy takie super? Jak się dużo zapisuje na dysku, to nie wiem czy taki hybrydowy nie będzie lepszym rozwiazaniem..
    Ja już miałem sobie taki dysk wsadzić do mac'a ale po przeczytaniu opini na zachodnich forach o tym jakie problemy stwarzają i jak padają zrezygnowałem. Czekam na ssd w niższej cenie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta

Nie znam hiszpańskiego, ale z tego co widzę jest to ten sam bełkot piarowy, który można znaleźć w każdym innym języku, przygotowany przez najętą agencję na zlecenie producenta i rozesłany do wszelkich redakcji, które go "rzetelnie" publikują, w z grubsza nie zmienionej formie. Poszukaj realnych testów, te "+80%" to chyba w porównaniu do jakiejś największej padliny, realnie osiąga on wydajność pokroju szybkich dysków 3,5" w stylu Caviar Black, czy Barracuda. Co jak na dysk laptopowy jest niezłym osiągnięciem, ale do SSD ma jeszcze daaaaaleeeeeekoooooo.

Domyślnie

I myślisz że ssd będzie taki bezawaryjny? Bo ciężej go uszkodzić.. Nie ma żadnych części mechanicznych.. ?
    SSD też chyba nie jest do końca taki idealny bo na zwykłym dysku magnetycznym, teoretycznie można zapisać pliki niezliczoną ilość razy, a na takim ssd chyba już nie.. więc..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Nie znam hiszpańskiego, ale z tego co widzę jest to ten sam bełkot piarowy, który można znaleźć w każdym innym języku, przygotowany przez najętą agencję na zlecenie producenta i rozesłany do wszelkich redakcji, które go "rzetelnie" publikują, w z grubsza nie zmienionej formie. Poszukaj realnych testów, te "+80%" to chyba w porównaniu do jakiejś największej padliny, realnie osiąga on wydajność pokroju szybkich dysków 3,5" w stylu Caviar Black, czy Barracuda. Co jak na dysk laptopowy jest niezłym osiągnięciem, ale do SSD ma jeszcze daaaaaleeeeeekoooooo.
    Prosze: http://www.anandtech.com/show/3734/s...ood-hybrid-hdd

A tak poza tym, ze cos gdzies w sieci, zaslyszane od kolegi i znajomych... To mam ten dysk i nie wiem, czy to zasluga nowego systemu, nowego laptopa czy po prostu tego dysku, ale teraz odczuwam duzo lepszy komfort pracy.
    Przestalem juz wylaczac laptopa. Jak gdzies go zabieram, to po prostu przechodzi w stan wstrzymywania i po dotarciu na miejsce otwieram go i pracuje dalej. Normalnie wlacza sie jak telewizor

Domyślnie

Prosze: http://www.anandtech.com/show/3734/s...ood-hybrid-hdd

A tak poza tym, ze cos gdzies w sieci, zaslyszane od kolegi i znajomych... To mam ten dysk i nie wiem, czy to zasluga nowego systemu, nowego laptopa czy po prostu tego dysku, ale teraz odczuwam duzo lepszy komfort pracy.
    Przestalem juz wylaczac laptopa. Jak gdzies go zabieram, to po prostu przechodzi w stan wstrzymywania i po dotarciu na miejsce otwieram go i pracuje dalej. Normalnie wlacza sie jak telewizor
    Takie rzeczy to ja robię na ThinkPadzie T60p od lat. Też się włącza jak telewizor więc trafiłeś kulą w płot
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Strona 13 z 29 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów