Witam wszystkich Nikoniarzy!
Chcę zwrócic się do Was z prośbą o poradę. W najblizszym czasie mam zamiar sprawić sobie aparat cyfrowy - z konieczności nie będzie to raczej lustrzanka (a może???). Chcę jednak, żeby był to jakis zaawansowany kompakt / hybryda. Moje myśli kierują sie w stronę Coolpixa 8700. Podoba mi się wizualnie, dobrze leży w dłoni parametry też mnie urządzają. Przeczytałem recenzje tego aparatu na recenzje.net.pl no i mam troche mieszane odczucia. Dużo tam piszą użytkownicy o szumach, fatalnej instrukcji, kłopotliwej/trudnej obsłudze. Jako główny mankament wymieniają akumulator - że starcza na krótko a zamiennik drogi.
Zależy mi na aparacie, który będzie robił czyste, ostre zdjęcia w manualu. Ideałem byłoby gdyby po wyjęciu z aparatu nie wymagały żadnej ingerencji PS. Czy jest to mozliwe? A może za dużo wymagam od tzw. Pseudolustrzanki??
Do tej pory robiłem zdjecia kompaktem konkurencyjnej firmy ale go sprzedałem, bo no właśnie słabo ostrzył w AF, a fotki wymagały sporo pracy w PS. W dodatku Af lubił sie gubic i to nie tylko w słabych warunkach. Szybkośc najbardziej odpowiada mi w analogowych lustrzankach - więc macie szanowni forumowicze pojęcie o skali potrzeb))
Zatem czy dla takiego kogos jak ja Coolpix 8700 to dobry/optymalny wybór czy raczej zupełnie co innego - jesli coś innego ze stajni Nikona, to co???
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami