Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Dxo 6.5

Domyślnie

Tutaj to g...o jest dokładnie opisane

http://www.8x10gallery.com/Wordpress...iracy-scandal/

Więcej o problemach można się dowiedzieć szukając w google
    Pace Anti Piracy remove tpkd.sys
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Prosty przepis na amputację dziada:

http://arstechnica.com/phpbb/viewtopic.php?f=6&t=126035

choć to do końca nie rozwiązuje problemu.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Władco - dzięki! To właśnie było to: Pace Interlock, teraz sobie przypominam.

Kiedyś walczyliśmy z kumplem z tym całym Dxo i tym syfem, co się poinstalował - szczęśliwie na jego kompie, bo ostrzegł mnie zanim ja zdążyłem zainstalować DxO u siebie (a chciałem). Pomimo intensywnego grzebania po sieci i potraktowania sprawy jako osobistej zniewagi okazało się, że jesteśmy za ciency na całkowite usunięcie tego śmiecia.

Usuwanie według tych przepisów jest przyjemne i daje poczucie dobrze wykonanego obowiązku, problem w tym, że nic nie daje (nawet usunięcie tego sławnego tpkd.sys). Wystarczy sobie sprawdzić za parę dni - wszystko jest na swoim miejscu, tylko lepiej ukryte w rejestrach.
    Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 10-11-2010 o 18:01
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A tak jeszcze gwoli ciekawostki zamieszczę link, który może zainteresować szanowne grono.

http://www.paceap.com/company/clients/clients.html
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Też to widziałem... Problem w tym, że jak np. Adobe zaczął coś kręcić - w porównaniu do DxO zupełnie zresztą niewinnie, bo tylko przesyłając dane do trzeciej firmy na kiepsko zatajniaczony serwer - to zrobił się taki raban, że przeprosili i przestali. Przestraszyli się, że się na nich ludzie poobrażają - a mieli w pamięci przykład Quarka, który wydawał się monoliotem nie do ruszenia, był przemysłowym standardem i nei do wyobrażenia było, żeby coś go mogło zastąpić. I co? Wystarczyło trzy czy cztery lata aroganckiej polityki Quarka, ignorowania userów i kto dziś w ogóle wie lub pamięta co to było Quark?

DxO zaś ma tak zszarganą reputację, że już nawet nie podejmują kroków w kierunku wytłumaczenia się, czy choćby zmiany wizerunku. Brną w tym kierunku, stają się coraz bardziej niszowi licząc na nieświadomość nowych userów, aż pewnego dnia zamkną fabryczkę, bo ile się da wciskać kit.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Co by nie mówić, warto przeskanować dysk, łącznie z archiwami, na zawartość plików mających nazwę rozpoczynającą się od "ilok" (ILOK), by móc spać spokojniej.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów