Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: "Odrodzenie"

Domyślnie

Zdjęcia rewelacyjne! Gratuluję!
    1 i 2 super. Wiedźmy trochę za czyste, ale rozpoznawalne. Świetny pomysł i wybór drzewa. Najsłabsze zdjęcie do tej pory to "Otello" - pusto, sztuczne światło razi, kadr słabiej zagospodarowany, dziwny kąt widzenia.

Domyślnie

1 The Best
    NIKON

Domyślnie

Cały set świetny. Dobra gra, stylizacje, fotograf też się spisał.
    1 najlepiej zrobiona. Trzy wiedźmy - stylizacja od razu kojarzy się z Makbetem, moim zdaniem najlepsza koncepcja.
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Genialny secik, jedynka jest super
    http://marekbielecki.pl/
    D610 , N 28 1.8, N 50 1.8 , N 85 1.8, T 16-28 2.8

Domyślnie

6 najlepsza. Na 4 IMO za mocne swiatlo w stosunku do tla. Lepiej by chyba wyszlo z wyzszym ISO i slabszym blyskiem. NA 3 nie podoba mi sie perspektywa z jakiej zdjecie zostalo zrobione. Motyw z dywanem swietny ale calosciowo mi nie lezy. Moze masz inne kadry tej 3 ?

Domyślnie

Wielkie dzięki za wszystkie opinie komentarze i spostrzeżenia.

DonArturo napisał:

...2 - nie pasują mi tylko włosy, takie odcięte od tła - czy taki był zamiar?
    Tak, specjalnie dzień wcześniej, a właściwie w nocy przed tą sesją robiłem grida według "Studi o w plecaku" Wydaje mi się, że to było jednak dobre posunięcie ponieważ bez światła z tyłu, włosy za bardzo zlewały się z głębokim cieniem wnętrza domu. Samo rozświetlenie - oczywiście to moje subiektywne odczucie - pasuje również do charakteru całości zdjęcia.

mOSAd napisał:

...Najsłabsze zdjęcie do tej pory to "Otello" - pusto, sztuczne światło razi, kadr słabiej zagospodarowany, dziwny kąt widzenia.
    Już wcześniej, przy okazji komentowania innych zdjęć zauważyłem, że zgadzamy się w opiniach Niestety jestem zły na siebie o zdjęcie, o którym piszesz. Zdjęcie miało być robione w zupełnie innych warunkach oświetleniowych... Niestety przedłużyła się inna sesja i nie wyrobiłem się na zachód słońca. O ile "Wiedźmy" od początku były pomyślane jako kadr z całkowicie sztucznym światłem, to zdjęcie z "Otella" zrobione przy lampach "nie zatrybiło"... W tym wypadku brakowało mi też czegoś odrobinę szerszego, np: 35 mm. Powtórzyć podejścia do zdjęcia niestety nie mogłem...

Strus napisał:

...na 3 nie podoba mi sie perspektywa z jakiej zdjecie zostalo zrobione. Motyw z dywanem swietny ale calosciowo mi nie lezy. Moze masz inne kadry tej 3 ?
    Wymyśliłem sobie motyw z dywanem przez ugór i robiąc zdjęcie - niestey -pilnowałem, żeby dywan z kościoła zamykał kadr. Piszę niestety ponieważ nie pomyślałem o PS i "punkcie zbiegu"... Gdybym miał teraz robić to zdjęcie to po pierwsze: teren musiałby wznosić się pod dużo większym kątem, aparat byłby ustawiony dużo niżej, żeby dodać portretowanej postaci majestatu i wreszcie samo kadrowanie byłby sporo szersze. Jednego bym nie zmienił - ustawienia i spojrzenia pani Leonardy.

Jeszcze raz wielkie dzięki za konstruktywną krytykę.
    D700, N50/1.4 </br>
    <a href="https://www.facebook.com/bernardbaniafotografia"></a> <--- BERNARD BANIA - FOTOGRAFIA

Domyślnie

No chłopie, niejedno juz zdjęcie tu widziałem, ale takich magicznych obrazków to jeszcze nie.
    Kapitalne modelki, świetna inscenizacja, pomysł i wykonanie.
    Widać ilość włożonej pracy i są tego efekty.
    Wielkie gratulacje.
    Jak dla mnie najlepsze zdjęcie tego roku na Forum Nikona.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

pięknie - jak dla mnie 1,5 i rewelacyjne 6!

Domyślnie

Pozazdrości i pogratulować zarazem takiego plenerku. rewelacyjny pomysł, żadne słowa nie są w stanie opisać tych wrażeń. Czekam na więcej.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów