Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Ślubna pasja

Oszczędny w słowach Awatar Kaer.Morhen
    Miasto
    Irlandia,Dublin

Domyślnie Ślubna pasja

Witam!
    Nowy stosunkowo jestem wiec przedstawie sie moze.Na chrzecie Grzegorz dostalem i poki co dobrze mi z tym.
    A Kaer Morhen wzial sie z Sagi o Wiedzminie Mistrza Sapkowskiego.Mam nadzieje ze nie mam mi za zle uzywanie tego zwrotu.
    A o czym chcialem napisac?
    O fotograficznej pasji.Jesli chodzi o mnie to moje fotografowanie wciaz uwazam za wielce amatorskie i pomimo kilku zlecen wzbraniam sie jak moge przed nazywaniem mnie "fotografem".Nie czuje sie godzien jeszczeRobie zdjecia (jednym sie podobaja,innym nie) ale fotografem nie jestem.Moze kiedys....Jak cierpliwosci i wytrwalosci starczy.
    Jako poczatkujacy i wciaz uczacy sie czlowiek robiacy zdjecia przegladam cudze prace,cudze strony.Przejrzalem ich setki.Zawsze po wejsciu na strone jako pierwsza otwieram zakladke "o mnie".A tam...No wlasnie a tam z grubsza to samo.Cale opowiadania jak to fotografia jest pasja dla ludzi,jak im towarzyszyla przez cale zycie,jak to ich sposob postrzegania swiata,jak uwielbiaja malowac swiatlem,jak przechodzili z filmu na cyfre itd itp.No a śluby to juz w szczegolnosci-no po prostu sluby to ulubiona pasja kazdego,no bo cudowne emocje,bo pana mloda,bo jedyne takie wydarzenie w zyciu,bo uwielbiam lapac moment,bo.....po prostu niezla kase na tym idzie zarobic.Czemu nikt wprost tego nie powiem.Fotografuje bo po prostu mozna na tym zarobic a ze fajne to zajecie to czemu nie.Robota ciekawa i przynajmniej sie nie kurzy.A jak to juz robie to juz zostawiam ocenie kazdemu z nas i potencjalnym klientom.
    Tyle ode mnie.Jak juz bede mial na tyle odwagi i wiary we wlasne umiejetnosci to na pewno pochwale sie przed kolegami Nikoniarzami.
    A fotografuje od pol roku.Jedyny analog jaki posiadalem to Cmiena i niewiele klatek nia zapelnilem.

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaer.Morhen Zobacz posta
    (..)Zawsze po wejsciu na strone jako pierwsza otwieram zakladke "o mnie".A tam...No wlasnie a tam z grubsza to samo.Cale opowiadania jak to fotografia jest pasja dla ludzi,jak im towarzyszyla przez cale zycie,jak to ich sposob postrzegania swiata,jak uwielbiaja malowac swiatlem,jak przechodzili z filmu na cyfre itd itp.No a śluby to juz w szczegolnosci-no po prostu sluby to ulubiona pasja kazdego,no bo cudowne emocje,bo pana mloda,bo jedyne takie wydarzenie w zyciu,bo uwielbiam lapac moment,bo.....(..)
    Zapomniałeś o zenicie zamiast gryzaka

Domyślnie

Ale kolego przeczytalem twoj post pare razy...i nie bardzo wiem o co ci chodzi. Narzekasz na to co jest przewaznie w zakladce "O mnie"?
    No trzeba sie zaprezentowac klientowi ze strony ahtystycznej i tyle. Dobra bajera nie jest zla.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Oszczędny w słowach Awatar Kaer.Morhen
    Miasto
    Irlandia,Dublin

Domyślnie

Mysle ze ostatnimi czasy na allegro bardzo duze powodzenie maja stare aparaty,ktore dobrze sie pozniej prezentuja w zakladce "o mnie"
    No coz duzo tych ahtystow.Czepiam sie bo po prostu szukam troche szczerosci w tym wszyskim.W przyszlym roku mam wlasny slub,oj ucieszylbym sie gdybym zobaczyl opis "robie to dla pieniedzy" poparty dobra galeria niz czytac o "wieloletniej pasji i warsztacie" i ogladac ot takie sobie galerie

Domyślnie

Idąc Twoim tropem trzeba by na zakończenie każdej reklamy w TV dawać opis "robimy to dla forsy - ogólnie to ściema bo ten barszcz i pizza co widzieliście przed chwilą były stworzone przez stylistę z silikonu i styropianu" smacznego

Oszczędny w słowach Awatar Bett
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Ale przecież w fotografowaniu pasja i ta umiejętność "łapania momentów" liczy się najbardziej! Właściwie jestem zdania, że jest tylko kilka zawodów/zajęć, które nie potrzebują zamiłowania. Wiadomo, że na "ślubach" się zarabia, zwłaszcza że ostatnio wydaje się na nie coraz więcej, więc po co o tym jeszcze pisać? Wg Ciebie jak wyglądać miałaby strona "o mnie"? "Cześć, jestem Stasiek, robię zdjęcia i trzepię na tym kasę?" A co napisałeś/napiszesz na swojej stronie? No ciekawa jestem...

Sprzedanie siebie pięknymi słowami to duża umiejętność. I pokazanie swojej wrażliwości.
    D700 | 35/1.4 | 50/1.4 | 85/1.8 | SB-700 |

Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto
    Międzyrzec Podlaski / Wejherowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaer.Morhen Zobacz posta
    bo.....po prostu niezla kase na tym idzie zarobic.Czemu nikt wprost tego nie powiem.Fotografuje bo po prostu mozna na tym zarobic a ze fajne to zajecie to czemu nie.
    Tego aqrat młodym mówić nie musisz bo oni sami doskonale o tym wiedzą. A że to w większości totalna bzdura, i tak ci nie uwierzą. Oni wiedzą swoje. Tyle tylko, że ... sami chcieli by zdjęcia za darmo. Aha, człowiek to próżne stworzenie i łechcą go teksty tego typu jak w opisach. A tak prawdę mówiąc to cała ta fotografia ślubna to kicz i komercja, przynajmniej w 90 % przypadków.
    ps: gdyby nie ta komercja to o sprzęcie jakim pstrykam mógłbym tylko pomarzyć
    Kliknij, nic nie stracisz www.pajacyk.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bett Zobacz posta
    Sprzedanie siebie pięknymi słowami to duża umiejętność. I pokazanie swojej wrażliwości.
    Wątpię żeby ktokolwiek brał to na poważnie.
    Dobrze że ta umiejętność nie jest koniecznością, bo z natury jestem gburowaty, nie rozmawiam i nie uśmiecham się do ludzi, nie ściemniam też że dostałem w głowę zenitem w kołysce i mam fotografię we krwi ...
    jak czytam takie bzdury u konkurencji to zbiera mi się na wymioty.
    Nie mam też klientów co chcieli by zdjęcia za darmo, trafiam na rozsądnych ludzi którzy wiedzą że luksus zwany fotografią może sporo kosztować i płacą bez drżenia rąk.
    Potwierdzam tezę że praca fotografa ślubnego jest ciekawa przyjemna i dobrze płatna, od 11 lat żyję z fotografii i nic innego nie robię, póki co nie zamierzam zmieniać profesji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilus Zobacz posta
    nie ściemniam też że dostałem w głowę zenitem w kołysce
    A czy ten Twoj tekst mozna pozyczyc na stronke? <>
    D700 + MB-D10 | D700 + MB-D10 | Z16/2.8 | N14-24/2.8 | N35/1.8 fx | N85/1.8 | SB600 | SB800 | Nova 5 | Inverse 100

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów