Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Domyślnie tryb manualny w D70s

Witam. Parę dni temu zamieniłem swojego analoga na D70s. Wczoraj zauważyłem jego dziwne zachowanie, gdy działa w trybie manualnym. Po zrobieniu zdjęcia z ustawionym czasem aparat sam zmienia czas, za każdym razem na inny :/

Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Da się coś z tym zrobić? Pozdrawiam

Domyślnie

A robisz na M czy na priorytetach ?

Pozdrawiam

Domyślnie

robię na manualu. Po zrobiemiu zdjęcia z ustawionym czasem aparat sam (losowo?) zmienia mi czas na inny :/ Jest to dosyć wkurzające...

Domyślnie

Ciekawe, aż to sprawdzę w domu jak dotrę z fabryki.

Robisz po prostu na M?

adrian.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

tylko czas? czy przysłonę również?

Domyślnie

tak robię po prostu na ustawieniu MANUAL. Czy zmienia się też przysłona? Właściewie to o ile pamiętam to nie, ale mogę się mylić. Na to nie zwracałem uwagi. Wkurzało mnie, gdy chciałem zrobić dwa zdjęcia z czasem np. 2 sek, a przy drugim zdjęciu po dwóch sekundach migawka dalej otwarta?! Patrzę na wyświetlacz, a tam ustawiony jest czas 20 sek!

Domyślnie

jeśli jest tak jak mówisz (manual i nic nie ruszasz) to chyba aparat jest walnięty

Domyślnie

co z tym więc robić? A może gdzieś w ustawieniach jest namieszane? Może jakiś firmware?

Domyślnie

az sprawdzilem u siebie, na manualu raz ustawione paramtery czas i przyslona sa caly czas takie same, az do kolejnej zmiany przez fotografujacego, moze reset aparatu by cos pomogl choc ciezko powiedziec:/
    D7200

Domyślnie

A próbowałeś resetować puszkę? Na dole aparatu jest taki mini przełącznik, zajrzyj do instrukcji w razie wątpliwości, tam jest opisane wszystko co potrzeba to przeprowadzenia resetu.

adrian.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów