Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie III Rajd Zamkowy 23.10.2010 r.

Moje pierwsze podejście do tematu rajdów samochodowych. Zdjęcia robione na OS Żarnowiec. Obiektyw Nikkor 70-300 VR i Sigma 17-70.
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.

Jedynka taka mdła, bo miałem założonego polara i AF miał problemy z ustawieniem ostrości. Reszta bez filtra.

Domyślnie

no niestety słabo
    trenuj, trenuj, trenuj

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Polkowice

Domyślnie

Wg. mnie 6 najbardziej udana, ostra i widać dynamikę.
    Na pewno musisz potrenować panoramowanie
    pozdrawiam
    D200 i kilka klamotów

Domyślnie

Fakt, muszę potrenować, to był mój pierwszy raz. Co do jakości, to zdjęcia tylko zmniejszyłem, więc dlatego wyglądają tak jak wyglądają. Jak znajdę czas to podmienię na bardziej dopracowane.
    Pozdr.

Domyślnie

MZ najlepsze technicznie jest #4, ale tak jak już koledzy zauważyli - trzeba trenować...
    https://www.facebook.com/photoPJ
    "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców" - Colin McRae

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez weelkoo Zobacz posta
    Fakt, muszę potrenować, to był mój pierwszy raz. Co do jakości, to zdjęcia tylko zmniejszyłem, więc dlatego wyglądają tak jak wyglądają. Jak znajdę czas to podmienię na bardziej dopracowane.
    Pozdr.
    W zasadzie nie rozumiem takiego wrzucania zdjęć, które nie są dopracowane, jeżeli twierdzi nawet tak sam autor.. poczekać, obrobić i wrzucić.. a nie tłumaczyć się, że są niedopracowane.
    Dodałbym więcej kontrastu, czerni, no i popracował nad kompozycją i kadrami.. pozdrawiam
    foto sroto
    d90, d700 i jakieś tam obiektywy czy coś takiego..

Domyślnie

Jak już je będziesz "dopracowaywał" to lekko je przekadruj, aby autka miały gdzie jechać

Zaś, gdy będziesz miał następnym razem możliwość focenia w ruchu, to przełącz się na priorytet czasu, punkt ostrości ustaw na skrajny i wtedy eksperymentuj

No i oczywiście pochwal się co Ci wyszło.
    Canon 400d plus kilka szkiełek i coś do błyskania - to już przeszłość
    D7000|D7200|Sigma 17-50|N35 1,8|N18-105 VR|N70-300 VR|SB-800
    moje pstryki

Domyślnie

Moim zdaniem najlepsze 7 pod względem jakiegokolwiek kadru. Numer 5 i 8 najlepsze jeśli chodzi o dynamikę. Początki zawsze są trudne

Zapraszam do swojej relacji z tego rajdu.
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=162734
    D60 + D90, 18-105 mm, 55-200 mm, 50mm 1.8, Nissin Di622 MARK II
    Moje galerie z rajdów
    www.ploszaj.net.pl

Domyślnie

Dużo treningu jeszcze przed Tobą. Oglądaj pracę zaawansowanych, podpatrz kadry i ćwicz.

Uprawnienia umieszczania postów