Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Pokaz mody - Kadrowanie

Hej. Ostatnio amatorsko zdarzyło mi się fotografować na pokazie mody (BCC). i teraz czy są jakieś konkretne wytyczne co do kadrowania? Mam sporo zdjęć całej sylwetki, duży procent stanowią zdjęcia od kolan w górę - i właśnie czytakie kadrowanie jest poprawne? Wiem że nie powinno się ucinać kończyn.... ok zapodam przykład:

Ostatnio edytowane przez johny_85 ; 10-10-2010 o 18:43

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez johny_85 Zobacz posta
    Wiem że nie powinno się ucinać kończyn....
    Można ciąć, byle nie w stawach bo to wygląda najgorzej. Tak jak na powyższym zdjęciu jest moim zdaniem OK.

Domyślnie

nie wiem czy stosuje się to do zdjęć modowych, ale ja znam zasadę że jak już tniemy to w stawach, czyli kolana w tym przypadku, myślę ze akurat to zdjęcie jest kadrowane w miarę ok.

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi... kadry takie bo miałem przy sobie: 35 i 85, a przydała by się 60...

Domyślnie

modowe to na ogół w przodu wybiegu cała sylwetka, ew. tak jak ty zrobiłeś (z tego co ja wiem)
    na pokazach raczej się nie błyska, a szkła to raczej tele

Domyślnie

W stawach nigdy nie tnę, bo dla mnie to wygląda pokracznie.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

na pokazach sie i błyska i używa krótszych - niekoniecznie tele....wszystko zależy od warunków.
    a co do kadru - tu pytanie dla kogo fotografujesz. jezeli dla producenta obuwia to zaprezentowany kadr ciut ciasny będzie
    Ostatnio edytowane przez boob ; 12-10-2010 o 22:26

Domyślnie

Robiłem to dla siebie amatorsko...oby więcej takich pokazów w Krakowie

Czyli jak modelka "reklamuje" okulary (bo też takie coś miało miejsce) to należy fotografować głównie górną część ciała... A co do szkła to idealne by było takie 24-120 ale to ze światełkiem 4 to trochę za ciemne...

Domyślnie

dlugi obiektyw pozwala uzyska czysty kadr...taki bez publicznosci /tło kotara - cokolwiek/ a to ważne czasem.
    idealnie miec dwa aparaty jeden z krotszym, drugi z dluzszym i oczywiscie swiatlem 2,8....

a jezeli reklamuja okulary...to spodnie zbedne - fakt

Domyślnie

OK. To jeszcze się spytam co do ciasnych ujęć.

Czy takie obcięcie modelki jest ok? To nie jest CROP

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów