Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Pomost

Domyślnie

Do dobrego klimatu trochę brakuje, jest za ciemno i IMHO za blado na klimacik.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Mam wrazenie jakby ten pomost ledwo sie miescil... a to za sprawa "obladowania" niemalze z kazdej strony...
    Warunki miales ciekawe, jednak trzeba bylo najpierw pozbyc sie tych trawsk
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hoobie Zobacz posta
    Mam wrazenie jakby ten pomost ledwo sie miescil... a to za sprawa "obladowania" niemalze z kazdej strony...
    Hubert właśnie nie chciałem się niczego pozbywać aby go "zamknąć" z wszystkich stron taka naturalna zabudowa
    I jeszcze jeden kadr z tego miejsca

Domyślnie

Krotko: za wczesnie rzucasz sie zdjecia pod swiatlo. Ekspozycja jest dalece niepoprawna i to na obu odslonach.

Domyślnie

Tu zgodzę się z wypowiedzią Marcina dodając, że pomysł zamknięcia kadru w naturalne ramy jest całkiem fajny, ale te ramy nie mogą tak mocno dominować .

Jędrzej Gadziński Awatar jendryn
    Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

Ja próbowałbym zawalczyć z tematem jakies 20 min wcześniej i popróbować z bracketingiem ekspozycji
    D700 16,17-35,35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hoobie Zobacz posta
    Ja to widzę trochę inaczej. Rzeczywiście kadr jest obładowany, ale wydaje się, ze na to był sposób. Gdybyś zrobił krok w prawo to lekko zmieniłaby ci się perspektywa i wydaje mi się, że cały pomost zmieściłby się w kadrze. Nie byłby tak przywalony trawskiem. Dostałby trochę oddechu. Od strony technicznej się nie wypowiem - "leżę" przy tego typu zdjęciach.
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Gdybyś zrobił krok w prawo to lekko zmieniłaby ci się perspektywa i wydaje mi się, że cały pomost zmieściłby się w kadrze.
    Troszkę nie zgodnie z moim planem słoneczko miało prosto połechtać pomost...no i dzięki temu trochę "zaświecił"

Domyślnie

Ktoś już tu napisał, że poległeś z ekspozycją, ale moim zdaniem, nawet jak się spapra nieco naświetlenie, to w postprocesie można wiele rzeczy naprawić. Ty z niewiadomych powodów tego nie zrobiłeś. Nie wnikam, czy świadomie, czy nie. Wiem tylko, że gdyby wrzucić rawa do CNX'a i pobawić się suwaczkami, to wyszło by bardzo atrakcyjne zdjęcie.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów