Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Domyślnie D80 - pytania i problemy

D80 to ostatnio bardzo częsty nabytek forumowiczów, dlatego w celu zebrania problemó w jendym miejscu postuluje wszystkie problemy postować tutaj, bo jakimś czasie stworzy się takie komedium rozwiązywania najczęściej zadawanych pytań.
    Proszę o posty dotyczące tylko "pytań w/s D80" oraz odpowiedzi na te pytania. (bez wojen systemowych)

1. Jak ruszam aparatem to słychać dźwięk, jakby śróbka latała - czy to normalne?
    "Tak to normalne - to czujnik położenia aparatu - tak ma latać"

Domyślnie

To nie wypali większość nowych nie zagląda do archiwum tylko pisze nowy post
    Ale powodzenia

Domyślnie

heh a moj wad nie posiada
    pewnie ze watek nie wypali poniewaz porownac aparaty mozna na wielu stronach... jesli chodzi o zestawienie
    poza tym watpliwosci sa rozwiazywane na bierzaco i indywidualnie rozpatrywane. jeden twierdzi ze cos jest gorsze niz w czyms a drugi powie ze najlepiej gdyby to usuneli bo wogole z tego sie nie korzysta.
    czytaj i sledz uwaznie a horyzonty zostana poszerzone...
    raszplum raszpalinelium antinazizmum plum

Domyślnie

Pyt.: Mój D80 ma dwa hot pixele, czy to normalne?
    Odp.: Tak, to norma w tym body.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Pyt. Zobaczyłem malutki włosek w wizjerze.
    Odpowiedź: Weź gruszkę, podmuchaj na lustro i po sprawie.

ps. Zdarzyło mi sie przedwczoraj
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 29-01-2007 o 23:04

Domyślnie

Na ekranie pojawiły mi się dwie poziome kreski które strasznie irytują, co robić??

odp.1 Weź dobrze naostrzony śrubokręt i wydłub ekran, irytacja minie (uwaga! ostre kawałki szkła, możliwość utraty gwarancji!)
    Jeśli będziesz dłubał dalej, uzyskasz podgląd kadru na ekranie - dodatkowa opcja!

odp.2 Wyślij aparat do serwisu - uwaga! Irytacja się zwiększy proporcjonalnie do czasu oczekiwania na naprawę.

odp. 3 Kilkudniowy brak sprzętu powoduje u niektórych użytkowników zmiany psychiczne - patrz odp. 1 i 2.

pozdrawiam Rafał
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Question d80 + 18-200 vr co z ostrością

Witam, jako nowy.
    Przesiadłem się z Lumixa30 na D80 + 18-200vr i ulga szybko ostrzy szumy dużo mniejsze ale ostrości brak !?!?
    Czy ten objektyw ma rozdzielczość zauważalnie niższą niż rozdzielczość matrycy?
    Bo w porównanie ze ze szkłem Lumixa przy tych samych ogniskowych trochę się załamałem.
    A może jest ktoś chętny do wypróbowania mojego objektywu ze swoim body a ja chętnie sprawdziłbym inne szkło.
    Przepraszam za marudzenie ale mam przed sobą wyjazd w dalekie i wyjątkowe strony i muszę się zdecydować co z tym fantem zrobić.
    pozdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdan8 Zobacz posta
    Witam, jako nowy.
    Przesiadłem się z Lumixa30 na D80 + 18-200vr i ulga szybko ostrzy szumy dużo mniejsze ale ostrości brak !?!?
    Bo w porównanie ze ze szkłem Lumixa przy tych samych ogniskowych trochę się załamałem.
    A może jest ktoś chętny do wypróbowania mojego objektywu ze swoim body a ja chętnie sprawdziłbym inne szkło.
    Przepraszam za marudzenie ale mam przed sobą wyjazd w dalekie i wyjątkowe strony i muszę się zdecydować co z tym fantem zrobić.
    pozdr
    Przeczytaj jeszcze raz co napisal autor tematu. Tu mialy byc problemy i odpowiedzi...eeehhh.....

Domyślnie 3D Color Matrix II

Również mam pytanko co do D80 czy pomiar 3D Color Matrix II działa z innymi obiektywami np:Tamron 17-50 czy tylko z obiektywem nikona,producent pisze że pomiar 3D wykożystują obiektywy nikona ze specjalnym jego mechanizmem czy procesorem a w innych obiektywach działa ten pomiar?jeśli nie to czy jest aż tak istotny żeby np: wybrać zamiast tak dobrego Tamrona17-50 Nikona 18-70DX 3.5- 5.6 który na pewno będzie wspułpracował z pomiarem3D.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdan8 Zobacz posta
    Witam, jako nowy.
    pozdr
    A skąd jestes jesli mozna spytac? Tak będzie łatwiej sie z kimś umówić.

Co do ostrosci co oznacza jej brak - umiesc prosze na forum kawałek zdjecia (albo i całe jesli masz mołziwość)
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów